ΔΗΜΟΣ Σερρών: Η «ανεξαρτητοποίηση» του Ι. Δήμου που βαπτίστηκε… «παραίτηση»!

Εμφάνιση του Ι.Δήμου σε συνέντευξη τύπου με τον Δήμαρχο Π.Αγγελίδη για την έναρξη της "πολιτείας των ευχών"
Εμφάνιση του Ι.Δήμου σε συνέντευξη τύπου με τον Δήμαρχο Π.Αγγελίδη για την έναρξη της “πολιτείας των ευχών”

Την τελευταία μέρα του χρόνου και έξι μέρες πριν τα Θεοφάνια και με μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Σερρών, αντί του Γραφείου τύπου της παράταξης στην οποία ανήκει, βαπτίζεται (χωρίς εισαγωγικά) η «ανεξαρτητοποίηση», ενός μέλους της δημοτικής παράταξης που έχει τα ηνία του δήμου Σερρών (Ιωάννη Δήμου) «παραίτηση» (από τι;).

Η «παραίτηση» γίνεται σχεδόν είκοσι ημέρες μετά την πρωτόδικη καταδίκη, του Ι.Δήμου, ο οποίος είναι εκτός από δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Π.Αγγελίδη και πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, για υπόθεση που αφορά το επάγγελμά του (Διαχείριση κοινοχρήστων-μεσιτικό γραφείο)( φυλάκιση 5μηνών με αναστολή, , για κατάχρηση κοινοχρήστων 1.600€).

Είχαν προηγηθεί κοινές εμφανίσεις με τον Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη, και πολιτική στήριξη τόσο από τον Δήμαρχο, όσο και από την παράταξή του, στις πολιτικές δε πιέσεις για παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου της ΚΕΔΗΣ, άφηναν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Την τελευταία ημέρα του χρόνου ήρθε η επιστολή του Ιωάννη Δήμου, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Β.Παπαβασιλείου στην οποία δηλώνει την ανεξαρτητοποίηση του, την οποία ακολούθησε δελτίο τύπου του Δήμου Σερρών το οποίο βαπτίζει την «ανεξαρτητοποίηση», «παραίτηση», ενώ κάνει λόγο για την παύση του από το αξίωμα του Προέδρου της ΚΕΔΗΣ, στο … επόμενο χρονικό διάστημα.

Σας παραθέτουμε την επιστολή παραίτησης του Ι.Δήμου και το δελτίο τύπου του γραφείου τύπου του Δήμου Σερρών.

«Παραίτηση του κ. Γ. Δήμου από τη Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων»
Ο κ. Δήμου Γιάννης, επιδεικνύοντας την ανάλογη πολιτική γενναιότητα, έθεσε τον εαυτό του εκτός της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, παραμένοντας ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, προκειμένου να μην αιωρείται καμία σκιά στην παράταξη και στη δημοτική αρχή, μετά την πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, σχετικά με ιδιωτική του υπόθεση.
Όσον αφορά το αξίωμα που κατέχει ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΗΣ, σύμφωνα με το νόμο προβλέπεται η παύση του από τη δημόσια  θέση που κατέχει, ως προέδρου της ΚΕΔΗΣ, στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Θα θέλαμε επίσης να δηλώσουμε ότι είμαστε βέβαιοι για την αθωότητα του κ. Δήμου και ευχόμαστε ολόψυχα να δικαιωθεί στο Εφετείο.

 

Η Επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Ι.Δήμου

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών,
Κο Παπαβασιλείου Βασίλειο
Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από σήμερα 30-12-2013 δεν ανήκω στην παράταξη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και παραμένω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
 
Με τιμή,
Δήμου Ιωάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών