ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με το έργο εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιείται στο 20ο Δημοτικό Σχολείο

20ο-Δημοτικό Σχολείο ΣερρώνΣτη φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η πράξη  «Πρότυπο επιδεικτικό έργο εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών» που υλοποιείται στα πλαίσια του  επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»  και εμπίπτει στον άξονα προτεραιότητας 1: «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος- Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής- Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Σερρών πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο των χρηστών του σχολείου όσο και γενικότερα των δημοτών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο στρατόπεδο Παπαλουκά και στο πλαίσιο του ECO Festival ΔΗΜΟΥ Σερρών 2014 αλλά και της Ημέρας Ενέργειας 2014– EnergyDay 2014 «ΕΝΕΡΓΩ- ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ», πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας του Δήμου Σερρών – Η περίπτωση του 20ου Δημοτικού Σχολείου». Την ημερίδα παρακολούθησαν ο διευθυντής, οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Ε’ τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και μαθητές άλλων σχολείων που παρευρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

20ο Δημοτικό Σερρών-ενέργειαΕπίσης την Πέμπτη 12 Ιουνίου, και στο πλαίσιο της γιορτής του 20ου Δημοτικού Σχολείου για το τέλος της σχολικής χρονιάς, έγινε ενημέρωση στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου καθώς και στους γονείς των μαθητών της ΣΤ’ τάξης, Παρουσιάσθηκαν με παραστατικό τρόπο όλες οι παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης που πραγματοποιήθηκαν καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν (εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (ρύπων), μείωση του λειτουργικού κόστους του σχολείου) και μοιράσθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πράξη  «Πρότυπο επιδεικτικό έργο εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών», μπορείτε να επισκεφτείτε το σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών, www.serres.gr/eksikonomo.