ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Ο Π.Αγγελίδης παρουσίασε τους 145 που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο των Δημοτικών εκλογών 2014

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Ο Π.Αγγελίδης παρουσίασε τους 145 που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο των Δημοτικών εκλογών 2014
Ο Π.Αγγελίδης στην παρουσίαση του συνδυασμού
Ο Π.Αγγελίδης στην παρουσίαση του συνδυασμού

Με τη φράση KΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΙΣ  ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!”, ο Δήμαρχος Σερρών και επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας  Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, το πρωϊ, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, παρουσίασε το πρόγραμμα της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και γνωστοποίησε το ανθρώπινο δυναμικό, 145 υποψηφίους συμβούλους, που απαρτίζει το συνδυασμό του, «το συνδυασμό της δράσης και των έργων», όπως τον χαρακτήρισε.

Επιτέθηκε έμεσα στις αντίπαλες Δημοτικές παρατάξεις τονίζοντας ό,τι: «Απέναντι στον εύκολο δρόμο του φθηνού λαϊκισμού, της τακτικής του όχι σε όλα, όχι στη λύση των στρατοπέδων, όχι στην αξιοποίηση του παλιού ορφανοτροφείου θηλέων, όχι στη δημοτική αγορά, όχι στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων κ.λ.π., απαντήσαμε με δουλειά και έργο».

Θεωρεί ότι νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου Σερρών και υποσχέθηκε  μηδενισμό των χρεών στην αγορά και αποπληρωμή των νέων χρεών σε έξι μήνες. Χαρακτηριστικά επισήμανε ό,τι: «Μετά το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014, με τη μείωση των χρεών του Δήμου προς την αγορά πάνω από 50%, στόχος μας για τη νέα  δημοτική περίοδο είναι ο μηδενισμός του χρέους και η δυνατότητα του Δήμου να αποπληρώνει τα χρέη του προς την αγορά μέσα σε 6(έξι) μήνες περίπου».

Παρουσίασε τους 145 υποψηφίους που θα πλαισιώσουν τον ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στις εκλογές του Μαϊου
Παρουσίασε τους 145 υποψηφίους που θα πλαισιώσουν τον ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στις εκλογές του Μαϊου

<

p>Δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη μνεία ούτε στα νέα πρόσωπα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο και ήρθαν ως «μεταγραφή» από άλλους συνδυασμούς, ούτε στα πρόσωπα που αποχώρησαν από τον συνδυασμό. Παρά μόνο αναφέρθηκε ότι: «Ο συνδυασμός μας, καταρτίστηκε με τη συμμετοχή συμπολιτών μας που επιθυμούν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία με όσες δυνάμεις διαθέτουν, με γνώμονα όμως και συνισταμένη όλων μας, τις πάγιες αρχές, τις οποίες,  όπως γνωρίζετε και εσεις, πολλές φορές έχω δημόσια εκφράσει και έχω υπηρετήσει στην πράξη»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΟΜΙΛΙΑ

Ο κ. Αγγελίδης ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής λέγοντας:
Εν όψει των νέων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Μάιο, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω τους Σερραίους δημότες ότι η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων διεκδικεί εκ νέου τη διοίκηση του Δήμου.
Η συνέπεια, η σκληρή δουλειά, η αποτελεσματικότητα και το έργο που έχουμε επιδείξει κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας 2011-2014, μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Σερραίων δημοτών και για την επόμενη δημοτική περίοδο.
Τον Οκτώβριο του 2010 οι Σερραίοι δημότες υπερψήφισαν την πρόταση των 16 προτεραιοτήτων που καταθέσαμε και μας εμπιστεύθηκαν τη διοίκηση του νέου μεγάλου Δήμου Σερρών.
Σήμερα, 3,5 χρόνια μετά, μπορούμε να δηλώνουμε ότι οι δεσμεύσεις μας, έγιναν έργο, πέρασαν στη ζωή μας και έκαναν τον τόπο μας πιο όμορφο και ανθρώπινο:
 – Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου, μειώνοντας τα χρέη προς την αγορά πάνω από 50% και απαλλάσσοντας το Δήμο από ενοίκια ύψους 100.000 ευρώ το χρόνο.
 – Αξιοποιήσαμε και νοικοκυρέψαμε ακίνητα του Δήμου που κατέρρεαν όπως ,το  ιστορικό κτίριο του Ορφέα, το πρώην ορφανοτροφείο θηλέων, τη νεοκλασική οικία Μαλιου, τους ξενώνες Χρυσοπηγης,  το τουριστικό περίπτερο Ακρόπολης Σερρών, τα δημοτικά αναψυκτήρια κ.λ.π.
 – Εντάξαμε το  Δήμο Σερρών κατά τη διάρκεια της   δημοτικής περιόδου 2011-2014 σε προγράμματα   ύψους 40εκ.€, μεταξύ των οποίων οι βιοκλιματικές αστικές αναπλάσεις ύψους   3.800.000€, καθώς και η πρότυπη Πράσινη Κοινότητα Ελαιώνα, ύψους 5.200.000€.
– Από τα παραπάνω προγράμματα επίσης ενισχύθηκαν, ο τομέας της κοινωνικής πολιτικής  με δράσεις ύψους 1.750.000€ και ο τομέας της καθαριότητας και της διαχείρισης    απορριμμάτων  με 850.000€.
 –Υλοποιούνται έργα ύψους 27εκ.€ στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, κυρίως  μέσω των παραπάνω προγραμμάτων.
– Δώσαμε λύση σε καίρια θέματα που ταλάνιζαν το Δήμο Σερρών, όπως:  στρατόπεδα, δημοτική αγορά, πεζοδρόμηση Μεραρχίας, αξιοποίηση κτιρίου  πρώην ορφανοτροφείου θηλέων, έναρξη αξιοποίησης του κεντρικού πάρκου με  την πεζοδρόμηση της οδού Δορυλαίου και τη δημιουργία του μεγαλύτερου ανοιχτού χώρου (20 στρέμματα) στο κέντρο της πόλης.
ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Παρά το γεγονός ότι  οι πόροι που διαθέτει το κράτος προς την τοπική αυτοδιοίκηση μειωθήκαν κατά 65%, καταφέραμε να υλοποιήσουμε τις περισσότερες από τις δεκαέξι προτεραιότητες που είχαμε καταθέσει προεκλογικά στους Σερραίους  δημότες και να κάνουμε βήματα μπροστά. Μέσα σε 3 χρόνια καταφέραμε περισσότερα με λιγότερα.
Απέναντι στον εύκολο δρόμο του φθηνού λαϊκισμού, της τακτικής του όχι σε όλα, όχι στη λύση των στρατοπέδων, όχι στην αξιοποίηση του παλιού ορφανοτροφείου θηλέων, όχι στη δημοτική αγορά, όχι στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων κ.λ.π., απαντήσαμε με δουλειά και έργο. Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο της χυδαιότητας, της μικρότητας, της παραπληροφόρησης και του ευτελισμού της πολιτικής ζωής, απ’όπου κι αν προέρχονται, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να διαφυλάξουμε τον πολιτικό πολιτισμό και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια  μας με σκληρή δουλειά, επιμονή, συνέπεια, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα, γιατί πιστεύουμε ότι ο Δήμος Σερρών έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας από τους καλύτερους Δήμους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΙΟ ΜΑΚΡIΑ. Θέλουμε τον Δήμο στην πρώτη σειρά, ψηλά.
 
Φίλες και φίλοι
Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, στην καταιγίδα των αλλαγών, εν μέσω οικονομικής κρίσης,  αποδειχθήκαμε ακούραστοι και αποτελεσματικοί. Ενεργοποιήσαμε  όλες μας τις δυνάμεις για αλληλεγγύη, για πρόνοια και στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας, για άντληση πόρων από προγράμματα, για ανάπτυξη κ.α.
 
 Με όραμα τον αναπτυξιακό προσανατολισμό, την εξωστρέφεια και την θετική προοπτική του Δήμου καταθέτουμε στον Σερραϊκό λαό τις προτεραιότητες μας για τη δημοτική περίοδο 2014-2019.
 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ
 • Ολοκληρώνουμε και υλοποιούμε έργα ύψους  26.000.000,00 ευρώ  που εντάξαμε σε προγράμματα κατά την διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014 όπως: βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοικτών δημοσίων χώρων στον Δήμο Σερρών ύψους 3.800.000ευρώ, πρότυπη πράσινη αγροκτηνοτροφική κοινότητα Ελαιώνα ύψους 5.200.000ευρώ, παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο κολυμβητήριο-κλειστό γυμναστήριο Αγ. Αναργύρων-Δημαρχείο ύψους 970.000.00 ευρώ,  στο 20ο Δημοτικό Σχολειό Σερρών προϋπολογισμού 200.000.00 ευρώ, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών προϋπολογισμού 460.000.00ευρώ  και στο λύκειο Προβατά προϋπολογισμού 400.000.00ευρώ,  κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Σιγής, πόλης Σερρών ύψους 2.280.000,00ευρώ, κατασκευή αποχετευτικού  δικτύου Σκουτάρεως- Μητρουσίου ύψους 13.000.000.00ευρώ. Το ποσό των ιδιωτικών συνδέσεων που καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι των δύο χωριών, διεκδικούμε με πρόταση που καταθέσαμε στο ΕΠΠΕΡΑΑ το Νοέμβριο του 2013, να το εντάξουμε σε πρόγραμμα, για να μην πληρώσουν σχεδόν τίποτα οι κάτοικοι Μητρουσίου-Σκουτάρεως. Το παλεύουμε δυνατά και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχουμε την ένταξη της πρότασης αυτής στο πρόγραμμα. Αισιοδοξούμε ότι θα το πετύχουμε.
 • Διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων για προτάσεις ύψους 12.800.000.00ευρω που έχουμε ήδη καταθέσει κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014 όπως: δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών προϋπολογισμού 362.000.00ευρώ και στο Δημοτικό Σχολείο Ορεινής προϋπολογισμού 261.000,00ευρώ, αναβάθμιση 28 παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο Σερρών ύψους 3.000.000.00ευρώ, δημιουργία και αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων Δήμου Σερρών προϋπολογισμού 1.230.000,00ευρώ, ολοκλήρωση κλειστού κολυμβητηρίου στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας ύψους 7.000.000,00ευρώ, ολοκλήρωση κλειστού γυμναστηρίου στον Αγ. Ιωάννη ύψους 1.800.000.00ευρώ, κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στον δρόμο Σερρών – Χρυσοπηγής και κατασκευή σταθμών τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σερρών και κατασκευή δικτύων ύδρευσης εντός της πόλης των Σερρών προϋπολογισμού 5.500.000.00ευρώ, κατασκευή νέων δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς νερού στο Δήμο Σερρών προϋπολογισμού 1.790.000.00ευρώ, κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης λυματολάσπης της ΕΕΛ (βιολογικός καθαρισμός) του Δήμου Σερρών προϋπολογισμού 4.182.000,00ευρώ, διασφάλιση της ποιότητας του νερού στη διασυνοριακή περιοχή και προώθηση της σχετικής δημόσιας διοίκησης για ασφαλές νερό (ΙΝΤΕRREG 3) βιολογικός καθαρισμός 800.000.00ευρώ, αναβάθμιση ΕΕΛ (βιολογικός καθαρισμός) πόλης Σερρών για επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων αποβλήτων με απεριόριστη άρδευση προϋπολογισμού 2.612.000.00ευρώ.
 
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ
Άμεσο μέλημα μας  είναι η αποκατάσταση της πίστας του αυτοκινητοδρομίου, μετά το κατασκευαστικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε, κατά την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης της πίστας του αυτοκινητοδρομίου. Για τον σκοπό αυτό έχουν γίνει από το Δήμο Σερρών όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η πίστα, ενώ παράλληλα  συνεχίζουμε τις  προσπάθειες για την υλοποίηση και άλλων έργων στο αυτοκινητοδρόμιο μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Να σημειωθεί οτι την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 δόθηκε ειδική διαταγή από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στον εργολάβο, σύμφωνα με την οποία καλείται αν αποκαταστήσει όλη την πίστα μέσα σε 30 ημέρες και συγκεκριμένα από 17 Μαρτίου 2014 έως και 17 Απριλίου 2014.
 
ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
–   Προτεραιότητά μας μετά την ολοκλήρωση των μελετών για αποχετευτικά δίκτυα στις τοπικές κοινότητες και οικισμούς, είναι η  διεκδίκηση  της χρηματοδότησης των μελετών αυτών και η υλοποίηση τους, μέσω προγραμμάτων.
–   Επίσης η ΔΕΥΑΣ έχει έτοιμες μελέτες συνολικού ύψους πάνω από 60.000.000 ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο τον Δήμο Σερρών, για να τις καταθέσει προς ένταξη σε προγράμματα, όταν αυτά ανοίξουν.
 
ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Εκμετάλλευση όλων των πιθανών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων (εθνικός αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, αγροτικά προγράμματα, κοινοτικές πρωτοβουλίες, διακρατικά και διαπεριφερειακά προγράμματα κλπ), με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς, της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.
 • Δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων.
  • Ενίσχυση υποδομών διαμετακομιστικού εμπορίου και εφοδιαστικής αλυσίδας με την αξιοποίηση του πάρκου βαρέων οχημάτων.
 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • · Επέκταση του κοινωνικού ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, που στοχεύει στη στήριξη ευπαθών ομάδων (ασθενείς, ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα, ΑΜΕΑ) σε περισσότερους πολίτες.
 • · Επέκταση του κοινωνικού προγράμματος καταπολέμησης της φτώχειας (κοινωνική κουζίνα, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, δημοτικός λαχανόκηπος) σε περισσότερους οικονομικά αδύναμους πολίτες και με νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν αυτού που υλοποιείται ήδη ύψους 816.000€.
Το παρόν έδωσαν και οι πρόσφατες προσχωρήσεις από άλλους συνδυασμούς
Το παρόν έδωσαν και οι πρόσφατες προσχωρήσεις από άλλους συνδυασμούς

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ

Μετά το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014, με τη μείωση των χρεών του Δήμου προς την αγορά πάνω από 50%, στόχος μας για τη νέα  δημοτική περίοδο είναι ο μηδενισμός του χρέους και η δυνατότητα του Δήμου να αποπληρώνει τα χρέη του προς την αγορά μέσα σε 6(έξι) μήνες περίπου.
 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ- ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ- ΟΙΚΙΣΜΟΙ
Μέσω εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων διεκδικούμε έργα αναπλάσεων, πλατειών, διαμορφώσεων κοινόχρηστων χώρων, αναβαθμίσεις παιδικών χαρών κ.λ.π.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
 • · Εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακής σύγκλισης μέσω προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
 • · Ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας του γραφείου καθημερινότητας του πολίτη και αντιμετώπιση των μικρών και καθημερινών προβλημάτων όπως π.χ. σπασμένα πλακάκια, καμένες  λάμπες, κάδοι απορριμμάτων, παιδικές χαρές, παγκάκια κατεστραμμένα κ.λ.π., με ειδικό συνεργείο που θα απασχολείται αποκλειστικά με τα παραπάνω μικρά και καθημερινά προβλήματα.
  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνέχιση και ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που επιτελούνται σε όλο το Δήμο και καθιέρωση νέων θεσμών μέσω προγραμμάτων.
 ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Στον τομέα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων, κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014 προστέθηκαν μέσω προγραμμάτων 800.000€ (προμήθεια δύο απορριμματοφόρων, προμήθεια 400 κάδων ανακύκλωσης, 150 κάδων κομποστοποίησης, 150 κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων, αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ κ.λ.π.)
Για τη νέα δημοτική περίοδο 2011-2014 στις προτεραιότητες  μας είναι να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων, με την προμήθεια μέσω προγραμμάτων και άλλων κάδων ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, σύμμεικτων απορριμμάτων, προμήθεια και άλλων απορριμματοφόρων, πλυντηρίων κάδων κ.λ.π.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Με μια συνολική και επικαιροποιημένη μελέτη θα κωδικοποιηθούν οι κανονιστικές αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις κ.λ.π. για την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη.
ΟΔΟΠΟΙΪΑ
Υλοποίηση έργων συντήρησης – βελτίωσης οδικού δικτύου και αγροτικών δρόμων.
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Στη δημοτική περίοδο  2011-2014 ξεκίνησε η αξιοποίηση του κεντρικού πάρκου με τις εξής παρεμβάσεις:
 • · ανακαινίσθηκε το θερινό θεατράκι
 • · λειτούργησε μετά από 30 χρόνια το σιντριβάνι
 • · λειτούργησε το αναψυκτήριο στο θερινό θεατράκι
 • · κατασκευάστηκε πίστα skate – board
 • · πεζοδρομήθηκε η οδός Δορυλαίου με αποτέλεσμα να ενοποιηθούν οι χώροι του πρώην κτηνιατρείου και του θερινού θεάτρου και να έχει δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος ανοιχτός χώρος  (20 στρέμματα) στο κέντρο της πόλης.
 • · Μετά από αυτές τις παρεμβάσεις και την έναρξη αξιοποίησης του κεντρικού πάρκου, ο επόμενος στόχος μας είναι η εκπόνηση μελέτης για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του κεντρικού πάρκου, ενώ παράλληλα θα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι.
 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Μετά την κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς και τη δημιουργία πλατείας και χώρου πρασίνου, ο επόμενος στόχος είναι η αισθητική αναβάθμιση του χώρου με παρεμβάσεις στις όψεις των πολυκατοικιών αλλά και γενικότερα στον όλο χώρο. 
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014 επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σερρών για την παραχώρηση 300 στρεμμάτων από το σύνολο των 345 στρεμμάτων των 3 στρατοπέδων Εμ. Παπά – Παπαλουκά – Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα,  τα οποία περιέρχονται οριστικά και αμετάκλητα στον Δήμο Σερρών.
Ο επόμενος στόχος είναι η αξιοποίηση των κτιρίων των στρατοπέδων  μέσω προγραμμάτων ή με την εγκατάσταση διαφόρων φορέων του Δήμου (πολιτιστικών, αθλητικών κτλ). Για τον λόγο αυτό χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μελέτη αξιοποίησης των κτιρίων των στρατοπέδων.
 
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ
Μετά τον εξωραϊσμό του σημερινού φυσικού χώρου του Αγ. Ιωάννη με τη λειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου και της ανάδειξης της λίμνης, όπως επίσης και τη λειτουργία του σιντριβανιού της Κερκίδας στη πλατεία Αγ. Ιωάννη, ο επόμενος στόχος είναι η διαμόρφωση των 30 (τριάντα) στρεμμάτων δημοτικής έκτασης που υπάρχουν στο Αγ. Ιωάννη και θα αποτελέσουν συνέχεια του σημερινού φυσικού του χώρου. Για το σκοπό αυτό κατά την διάρκεια της δημοτικής θητείας 2011-2014 εκπονήσαμε μελέτη και θα επιδιώξουμε την ένταξη της σε πρόγραμμα.
 
Φίλες και φίλοι
     Με όσα προανέφερα,  είμαι αισιόδοξος για το αύριο του Δήμου μας.  Η Ανάπτυξη, η προοπτική  και η ευρωστία του Δήμου μας, αποτελούν τις νέες προκλήσεις μας.  Με αυτό το όραμα, θα ζητήσουμε,  εγώ και οι συνεργάτες μου,  την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης από όλους εσάς  τους συνδημότες μας, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου. 
Ο συνδυασμός μας, καταρτίστηκε με τη συμμετοχή συμπολιτών μας που επιθυμούν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία με όσες δυνάμεις διαθέτουν, με γνώμονα όμως και συνισταμένη όλων μας, τις πάγιες αρχές, τις οποίες,  όπως γνωρίζετε και εσεις, πολλές φορές έχω δημόσια εκφράσει και έχω υπηρετήσει στην πράξη. Δηλαδή:
 • Αφιέρωση του εαυτού μας, για τον τόπο που αγαπούμε,  για το κοινό συμφέρον όλων των δημοτών και πολιτών, χωρίς διακρίσεις. Δηλαδή με Κοινωνική Ευθύνη, κοντά στους συμπολίτες.
 • Ήθος των προσώπων που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο συνδυασμό μας. Ήθος και διαφάνεια των πράξεών μας, προκειμένου η δημόσια- δημοτική πολιτεία μας, να αξιολογείται διαρκώς από όλους τους πολίτες του Δήμου Σερρών.
 • Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτόνομη, ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από κομματικές εξαρτήσεις και επιρροές. Το αποδείξαμε. Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων είναι η μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική δημοτική κίνηση που πρωταγωνιστεί στα δημοτικά μας πράγματα επί 13 συναπτά έτη.
Κλείνοντας, θεωρώ σκόπιμο να υπενθυμίσω στα μέλη του νέου συνδυασμού μου ότι: Η προοπτική ενός τόπου είναι συνάρτηση γνώσης, εμπειρίας, σχεδιασμού,  βούλησης αλλά και ήθους,  αυτών που πολιτεύονται και ασχολούνται με τα κοινά. Γι’ αυτό και πρέπει να θυμόμαστε πάντα τη θεμελιώδη  ρήση του  Αριστοτέλη: «Η πολιτική είναι η κυριωτάτη των επιστημών τα καλά και τα δίκαια σκοπουμένη…»  Και από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι «χωρίς ευγενική φιλοδοξία  δεν ξεκινά τίποτα αλλά… και χωρίς δουλειά δεν τελειώνει τίποτα». Μας περιμένει λοιπόν μετά τις εκλογές, δουλειά, με σύνεση, με οργάνωση, με διαφάνεια, χωρίς καμία έπαρση, και χωρίς καμία διάκριση.
Οι πολίτες έχουν κρίση, αναγνωρίζουν το έργο μας.
Μας εμπιστεύονται.
Επιβραβεύουν τη συνέπεια, την ειλικρίνεια, τη σκληρή δουλειά, την αποτελεσματικότητα μας.
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ! Θέλουμε τον Δήμο στην πρώτη σειρά, ψηλά!
Συνεχίζουμε
Ολοκληρώνουμε
Δημιουργούμε
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! 
 

<![if supportMisalignedColumns]><![endif]>

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α. ΒΡΟΝΤΟΥ (3)
ΣΑΡΑΤΣΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ 
ΤΣΑΠΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗ (2)
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΡΑΠΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΕΥΚΩΝΑ (3)
ΓΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΥ-ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ             
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΗΣ (3)
ΒΕΡΓΟΥΛΙΔΟΥ-ΤΣΙΑΡΑ ΤΑΤΙΑΝΑ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΜΑΝΔΕΛΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ (44)
1.    ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ – ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
2.    ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3.    ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
4.    ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ 
5.    ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
6.    ΒΑΔΙΑΚΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
7.    ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 
8.    ΓΚΟΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ 
9.    ΓΚΟΦΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
10.ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
11.ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
12.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 
13.ΔΡΑΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
14.ΔΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ 
15.ΔΟΥΛΓΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 
16.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΛΙΤΣΑ 
17.ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ-ΣΤΟΪΛΑ ΙΩΑΝΝΑ
18.ΘΑΛΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 
19.ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ 
20.ΚΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
21.ΚΥΡΤΑΣΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
22.ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 
23.ΚΑΡΠΟΥΧΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
24.ΚΑΡΤΑΣΗ ΟΛΓΑ
25.ΚΟΤΣΙΡΕΑ ΜΑΡΙΑ 
26.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
27.ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
28.ΜΕΛΙΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
29.ΜΠΙΤΖΙΔΟΥ – ΣΑΡΑΚΕΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞ.
30.ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 
31.ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
32.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
33.ΠΑΡΝΑΡΑ-ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΑΣ.
34.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑ
35.ΡΑΜΠΟΤΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
36.ΣΑΡΑΤΣΙΔΟΥ-ΡΑΚΟΓΙΑΜΜΗ ΕΥΠΡΑΞΙΑ (ΕΦΗ)
37.ΣΑΦΑΡΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
38.ΣΟΥΖΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
39.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
40.ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
41.ΤΕΡΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
42.ΧΑΡΙΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
43.ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
44.ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔ.
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ (3)
ΜΕΡΕΤΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ
ΜΠΑΛΚΟΥΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΩΝΑ (5)
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΚΟΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΙΤΣΑΛΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΡΙΤΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ (15)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ-ΜΠΟΥΡΒΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΛΙΟΓΛΟΥ-ΜΑΚΙΟΥ ΔΩΡΑ
ΚΑΣΑΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΦΤΑΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΙΤΣΙΝΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ
ΛΑΝΤΖΟΣ ΒΑΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
ΜΠΟΥΡΑΤΖΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
ΣΦΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΣΥΝΑΡΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ (5)
ΓΙΑΒΡΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΜΠΟΓΙΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΦΥΛΑΧΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
ΜΠΟΖΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.ΒΡΟΝΤΟΥΣ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ A.ΒΡΟΝΤΟΥ (1)
ΚΑΡΑΠΟΤΟΣΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ (4)
ΓΑΒΡΙΗΛ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΟΛΓΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΙΑΤΑΤΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΤΣΙΜΕΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΤΡΟΥΣΗ (2)
ΓΡΕΨΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΜΙΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΕΚΤΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΑΜΗΛΑΣ (3)
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΠΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΦΕΓΓΟΜΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑΣ (3)
ΚΑΒΡΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΥΡΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΕΛΙΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟΚΚΛΗΣΙΑΣ (2)
ΑΛΕΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ (4)
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΑΣΑΚΟΥ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΕΥΚΩΝΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝΤΡΑ (4)
ΓΡΑΤΖΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΚΥΡΒΕΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ 
ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΣΙΜΑΣ ΜΑΚΗΣ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΣ (4)
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΕΤΣΙΑΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΤΣΕΧΕΡΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΕΙΝΗΣ (3)
ΚΑΡΑΚΟΥΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΑΣΑΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΟΥΖΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΩΝΑ (4)
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΙΑΚΩΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΝΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ (4)
ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΖΑΡΑΦΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 
ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 
ΜΟΛΩΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΙΝΟΥΣΑΣ  (4)
ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤ.
ΓΙΑΝΝΑΚΗ-ΓΟΥΝΑΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ (4)
ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΛΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΙΟΥΡΟΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΛΕΙΩ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΔΕΛΦΙΚΟΥ (2)
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΟΥΤΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΑΣ (1)
ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑΣ (3)
ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΕΦΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ
ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΒΟΥΚΛΕΙΟΥ (2)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΙΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ (3)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΣΙΓΓΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟΥ (3)
ΑΝΕΣΤΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΠΟΝΙΑΣ (2)
ΑΡΑΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΓΙΑΡΙΝΗ-ΜΠΑΡΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ