Δημος Σερρών: Παραίτηση Κυρτάσογλου – «Ψυχοφθόρα τα θέματα της Πολεοδομίας»

Δημος Σερρών: Παραίτηση Κυρτάσογλου – «Ψυχοφθόρα τα θέματα της Πολεοδομίας»

Στην δημοσιότητα έδωσε η Δημοτική Αρχή την επιστολή παραίτησης του κ.Δημήτριου Κυρτάσογλου, από τη θέση του Εντεταλμένου συμβούλου στην Υπηρεσία Δόμησης.

Τις προηγούμενες ημέρες στο διαδίκτυο κυκλοφορούσαν «ανώνυμα» σχόλια, περι της αντικατάστασης του κ. Κυρτάσογλου, με «αιχμές» ότι «φαγώθηκε» για τη στάση που κρατούσε στα θέματα της Πολεοδομίας.

Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Κυρτάσογλου κάνει λόγο για «ψυχοφθόρα θέματα της Πολεοδομίας, και εντάσεις με τους συναλλασσόμενους», ενώ ως λόγο παραίτησης αναφέρει την ενασχόλησή του εκτός Δήμου, όπου δεν του αφήνει τον απαιτούμενο χρόνο για τη θέση την οποία κατείχε.

Η παραίτηση αφορά μόνο τη θέση στην Πολεοδομία και όχι τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Την θέση του στην Πολεοδομία την αναλαμβάνει ο Αντιδήμαρχος κ. Γκότσης

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης αναφέρει:

Προς: Τον κ. Δήμαρχο Σερρών  Πέτρο Αγγελίδη 

Σέρρες 19/12/2017

Αρ.Πρωτ: 55371

Ος εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος για την Υπηρεσία Δόμησης προσπάθησα και έκανα ότι μπορούσα και ότι θεώρησα σωστό με στόχο να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου με συνεχή παρουσία στην υπηρεσία και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, προκειμένου να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, πάντα σε συνεργασία με τα στελέχη της υπηρεσίας δόμησης.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας μου διορθώθηκαν λάθη παλαιότερων ετών με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Γνωρίζετε πόσο επίπονα και πόσο ψυχοφθόρα είναι τα θέματα με τα οποία ασχολείται η πολεοδομία και τι εντάσεις δημιουργούνται με τους συναλλασσόμενους και θεωρώ ότι έκανα το καλύτερο δυνατό στον τομέα που μου αναθέσατε να υπηρετήσω.

Όμως είμαι αναγκασμένος να υποβάλλω την παραίτηση μου από εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος διότι σκέπτομαι να δραστηριοποιηθώ σε ένα νέο τομέα (εκτός Δήμου) και δεν θα έχω τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντα που απορρέουν από αυτήν μου την ιδιότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκα κατά τη διάρκεια της θητείας μου και βέβαια να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και την επιλογή του να με εμπιστευτεί. Θα συνεχίσω να υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Κυρτάσογλου Δημήτριος

Κοιν.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβούλιο Κ. Αραμπατζή Θεόδωρο

* Η φωτογραφία, είναι από την ορκωμοσία του κ.Κυρτάσογλου, ενώπιον του Δημάρχου Σερραίων κ.Αγγελίδη, στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, πριν ενα περίπου χρόνο, όταν αντικατέστησε τον παραιτηθέντα από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ζαχαρία Σούζα