ΔΗΜΟΣ Σερρών: Παρουσίαση νέου σαρώθρου και προσεχώς εκσκαφέας και ημιφορτηγό

ΔΗΜΟΣ Σερρών: Παρουσίαση νέου σαρώθρου και προσεχώς εκσκαφέας και ημιφορτηγό

ΠΕΤΡΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΕΡΡΩΝ:  «ΕΝΑ ΣΑΡΩΘΡΟ, ΕΝΑΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ – ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΟ, ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ».

Συνέχεια προβολής του έργου του πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ο απερχόμενος Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου στο αμαξοστάσιο του Δήμου, το νέο σάρωθρο που (τι… πρωτοτυπία!!!) θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για το σκούπισμα των δρόμων και των πλατειών του Δήμου!

Ο Δήμαρχος συνεχίζει την … «αγχώδη» παρουσίαση των έργων που επιτελέστηκαν επί της 9χρονης θητείας του, ακόμη και λίγες ημέρες πριν την λήξη της θητείας του.

Δυστυχώς… ο Δήμαρχος δεν μπόρεσε να παρουσιάσει τα άλλα δύο αποκτήματα του δήμου καθώς ο εκσκαφέας και το ημιφορτηγό «θα παραληφθούν αυτές τις ημέρες» και πιθανόν ο Δήμαρχος να έχει παραδώσει τα «ηνία» του Δήμου στο νέο Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Συνέντευξη τύπου για την αποχώρηση

Να σημειωθεί δε πως σύμφωνα με σημερινή (20/8) ανακοίνωση ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης θα δώσει συνέντευξη τύπου την προσεχή Πέμπτη 22/8 με αφορμή την αποχώρησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οπότε δεν καταλαβαίνουμε αυτή την …πρεμούρα, με παρουσίαση επιτευγμάτων, τα οποία δε δεν έχουν ολοκληρωθεί, για τα οποία ο Δήμαρχος διοργανώνει ξεχωριστές συνεντεύξεις τύπου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δημάρχου για τα νέα οχήματα:

«Μετά την προμήθεια ολοκαίνουργιων, οκτώ απορριματοφόρων, τεσσάρων ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τον καθαρισμό πεζοδρόμων και τεσσάρων διπλοκάμπινων οχημάτων 4×4, για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, προστίθενται τώρα στο στόλο των οχημάτων του Δήμου για τις υπηρεσίες του, ένα σάρωθρο, ένας εκσκαφέας – φορτωτής και ένα ημιφορτηγό. Δηλαδή 19 (δέκα εννέα) οχήματα έχει προσθέσει στον στόλο των οχημάτων του Δήμου Σερρών, η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας 2011 – 2019».

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, παρουσία του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Χράπα Παντελή.

Το αναρροφητικό σάρωθρο θα είναι με κάδο απορριμμάτων και θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες καθαρισμού δρόμων και πλατειών. Ο εκσκαφέας – φορτωτής θα χρησιμοποιηθεί για τις εργασίες εκσκαφών, φορτώσεων κλπ, ενώ το ημιφορτηγό θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τις ανάγκες της υπηρεσίας πρασίνου.

Η προμήθεια του σάρωθρου και του εκσκαφέα – φορτωτή, προϋπολογισμού 285.000€ εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ » του Υπουργείου Εσωτερικών. Από τις 285.000€ το ποσό των 50.000€ είναι από ίδιους πόρους του Δήμου. Το ημιφορτηγό προϋπολογισμού 42.000€, το προμηθεύτηκε ο Δήμος από ίδιους πόρους.

Οι διαδικασίες για την προμήθεια των ως άνω οχημάτων ξεκίνησαν στις αρχές του 2018 και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2019.

Ο εκσκαφέας και το ημιφορτηγό …προσεχώς!

Το αναρροφητικό – σάρωθρο ήδη βρίσκεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου, ενώ αναμένονται αυτές τις ημέρες ο εκσκαφέας – φορτωτής και το ημιφορτηγό αυτοκίνητο.