Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Δήμος Σερρών: Πλήρης ανακαίνιση κληροδοτήματος Αποστολίδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, το κληροδότημα Αποστολίδη επί της οδού Μεραρχίας 94 επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Γκότσης Ηλίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών του κληροδοτήματος Αποστολίδη. Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε, ότι στα πλαίσια του νοικοκυρέματος της ακίνητης περιουσίας του Δήμου ανακαινίζεται πλήρως το κληροδότημα Αποστολίδη και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών.

Εργα ανακαίνισης 170.000ευρώ

Το κληροδότημα Αποστολίδη είναι μία παλιά διώροφη εγκαταλελειμμένη οικία η οποία αποτελείται από τέσσερα διαμερίσματα εμβαδού 200 τετραγωνικών μέτρων (100m2 ανά όροφο), αύλειο χώρο με περίφραξη και εκτελούνται εργασίες πλήρους ανακαίνισης προϋπολογισμού 170.000ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από έσοδα του κληροδοτήματος Αποστολίδη 100.000 ευρώ και από ιδία έσοδα του του Δήμου 70.000ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2019.

Οι εργασίες που θα γίνουν είπε ο Αντιδήμαρχος Έργων Γκότσης Ηλίας είναι οι εξής:

Αξιοποίηση εγκατελειμμένων Δημοτικών κτιρίων

Τέλος υπενθυμίζεται επίσης , ότι η δημοτική αρχή στα πλαίσια του νοικοκυρέματος της ακίνητης περιουσίας του Δήμου έχει ανακαινίσει και αξιοποιήσει κτίρια που ήταν εγκαταλελειμμένα όπως, η οικία Μάλλιου ,οι ξενώνες Χρυσοπηγής, το πρώην ορφανοτροφείο θηλέων νυν κτίριο της ΔΕΥΑΣ, το ιστορικό κτίριο Ορφέα, τα αναψυκτήρια της Ακρόπολης Σερρών, του Αγ. Ιωάννη, του θερινού θεάτρου κ.ά.