ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Βραδιά εκλογικού θρίλερ με νικητή τον Αγγελίδη με διαφορά… 13 ψήφους!

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Βραδιά εκλογικού θρίλερ με νικητή τον Αγγελίδη με διαφορά… 13 ψήφους!

2014-05-26_013603Βραδιά εκλογικού θρίλερ είχαμε στο Δήμο Σερρών με τους δύο διεκδικητές του β’ γυρου, Φωτιάδη και Αγγελίδη να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση, με τελικό νικητή στις 1.00 το πρωί (με βάσει τα ανεπίσημα αποτελέσματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) τον νυν Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη με 19.016 ψήφους, έναντι 19.003 του Στέφανου Φωτιάδη.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Στέφανος Φωτιάδης αμφισβήτησε το αποτέλεσμα και δήλωσε ότι θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο, καθώς θεωρεί υπερβολικό τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων (2.129 ή 5,04%) (σ.σ. στον α’ γυρο τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 1206 ή 2,73%). Ταυτόχρονα κατήγγειλε τον “πόλεμο λάσπης” που δέχθηκε  την περασμένη εβδομάδα καθώς και τα γεγονότα της σημερινής ημέρας με την προσαγωγή στην αστυνομία του δικαστικού αντιπροσώπου «μαϊμού».

serres-b-gyros-2014-05-26_020130Ο Πέτρος Αγγελίδης στις πρώτες δηλώσεις του ευχαρίστησε τους πολίτες για την ψήφο τους τονίζοντας ότι η νίκη είναι των πολιτών, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.Φωτιάδη για την προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Σερρών για την επανακαταμέτρηση των ψήφων, ότι και αυτός είχε χάσει με ανάλογη διαφορά το 2006 από τον κ. Βλάχο, αλλά δέχθηκε το αποτέλεσμα. (σ.σ. η διαφορά το 2006 μεταξύ Βλάχου-Αγγελίδη ήταν 682 ψήφους).

Επίσης στις πρώτες δηλώσεις του ζήτησε συγνώμη απο τους κατοίκους του Σκουτάρεως και του Μητρουσίου για τα λάθη που έκανε στο αποχετευτικό και τους υποσχέθηκε ότι τελικά το κόστος της σύνδεση θα είναι κάτω απο 400ευρώ (σ.σ. στις δύο περιοχές οι πολίτες έδωσαν μεγάλα ποσοστά στον κ. Φωτιάδη, σε αντίθεση με τις γυρω κοινότητες όπου επικράτησε ο κ.Αγγελίδης). 

Να σημειώσουμε ότι ο κ.Αγγελίδης σπάει μια παράδοση που κρατούσε 35 χρόνια στο Δήμο Σερρών. Κανείς δήμαρχος δεν επανεκλέγοταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τελευταίος Δήμαρχος που επανεξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν ο κ.Ανδρέας Ανδρέου στις 1-1-1979.

Advertisements