ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ: Η Διεύθυνση των Φυλακών Νιγρίτας «άλλου τρώει και πίνει και αλλού τα… δίνει»!!!

Στα άκρα οδηγείται η σχέση της δημοτικής αρχής Βισαλτίας με τη διεύθυνση των Φυλακών Νιγρίτας, με αφορμή τον αποκλεισμό τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων από τις προμήθειες του σωφρονιστικού καταστήματος.

ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ: Η Διεύθυνση των Φυλακών Νιγρίτας «άλλου τρώει και πίνει και αλλού τα… δίνει»!!!

Οι επαγγελματίες της περιοχής Νιγρίτας είναι έντονα δυσαρεστημένοι από την Διεύθυνση των Φυλακών Νιγρίτας, καθώς με την αλλαγή της Διεύθυνσης, «κόπηκαν» αυτομάτως οι εμπορικές συναλλαγές και υπηρεσίες που πραγματοποιούσαν οι Φυλακές με τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής της Νιγρίτας.
Η Διεύθυνση των Φυλακών κάνει τις όποιες προμήθειές της (μικροποσά τα οποία δεν εμπίπτουν στην διενέργειά τους μέσω δημοπρασίας) από άλλες περιοχές, (Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Δράμα). Χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς της διεύθυνσης των Φυλακών, όπως λένε καταστηματάρχες της Νιγρίτας, είναι ότι ακόμη και φωτοτυπίες που χρειάζονται για την λειτουργία των φυλακών, δίνονται σε καταστήματα της … Θεσσαλονίκης, υπο το πρόσχημα ότι «εκεί έχει φθηνότερη τιμή» (σ.σ. μιλάμε για εκτυπώσεις της τάξης των 6-10 ευρώ).
Βλέποντας τη συνεχιζόμενη μεροληπτική συμπεριφορά (που δημιουργήθηκε με την έλευση της νέας Διεύθυνσης) της Διοίκησης των Φυλακών Νιγρίτας εις βάρος της τοπικής αγοράς, το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο  και αυτό προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος το οποίο αναφέρει τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βισαλτίας στη συνεδρίαση του, στις 27/11/2015 συζήτησε το θέμα αυτό και ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βισαλτίας εκφράζει την εντονότατη δυσαρέσκεια του για τη στάση της Διεύθυνσης του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας έναντι του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και για την έλλειψη διάθεσης συνεργασίας με την τοπική δημοτική αρχή.

Είναι προφανές ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν επιθυμεί αναρμοδίως να τοποθετηθεί επί του θέματος της λειτουργίας των φυλακών. Επιθυμούμε ως τοπική αρχή να στηρίξουμε το έργο των υπεύθυνων. Η μέχρι τώρα δράση μας το αποδεικνύει.

Με δράσεις αλληλεγγύης, με παροχή εργατοτεχνικού προσωπικού, με τη διάθεση εξοπλισμού για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. Η στάση μας δεν εκτιμάται. Αναθέσεις υπηρεσιών και προμηθειών από τη Διεύθυνση των φυλακών γίνονται συχνά με τρόπο μεροληπτικό και σε βάρος του τοπικού επαγγελματικού κόσμου. Προμήθειες που υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν από τις επιχειρήσεις της Βισαλτίας παραγγέλλονται και πραγματοποιούνται από επιχειρήσεις των Σερρών και της Θεσσαλονίκης ακόμη και της Δράμας, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο οι αρμόδιοι να πάρουν προσφορές από τα καταστήματα της περιοχής. Θεσμικοί παράγοντες του Δήμου μας αντιμετωπίζονται με εχθρική διάθεση από τη Διεύθυνση του καταστήματος.

Καλούμε όλους τους αρμοδίους επί του θέματος (γ.γ. σωφρονιστικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας) να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που περιγράφονται παραπάνω επ’ ωφελεία και της εύρυθμης λειτουργίας του καταστήματος και των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

Εμείς, ως τοπική αρχή στη σημερινή δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία στηρίζουμε το σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας, ενισχύουμε την εύρυθμη λειτουργία του παρέχουμε τη βοήθεια μας, όποτε μας ζητείται. Αυτό συμβαίνει διαχρονικά από τη μέρα που εγκρίθηκε (μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής Νιγρίτας) η δημιουργία φυλακών στον τόπο μας.

Αξιώνουμε και απαιτούμε ανάλογη συμπεριφορά από τη Διεύθυνση των φυλακών Νιγρίτας».