Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών: «Ένα αβέβαιο μέλλον ή ένα καλοδιατηρημένο παρελθόν;»

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών: «Ένα αβέβαιο μέλλον ή ένα καλοδιατηρημένο παρελθόν;»

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα Ψηφιακής Διατήρησης εορτάστηκε φέτος, στις 30 Νοεμβρίου 2017. Φορείς και ιδιώτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να εορτάσουν τη μακροπρόθεσμη προσβασιμότητα σε ποικίλες ψηφιακές συλλογές.

Στη χώρα μας εορτάστηκε για πρώτη φορά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, με μια παρουσίαση με θέμα  «Ένα αβέβαιο μέλλον ή ένα καλοδιατηρημένο παρελθόν;» και με εισηγητή τον κύριο Παναγιώτη Παπαγεωργίου, υποψήφιο Δρ του University of Portsmouth.

Μεγάλο το ενδιαφέρον

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 60 άτομα. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν φοιτητές του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλεως των Σερρών καθώς και ένας αριθμός επαγγελματιών και ιδιωτών.

Η εισήγηση διήρκεσε 1 ώρα και μετά το πέρας αυτής χορηγήθηκαν ενυπόγραφες προσωποποιημένες βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες.

Η διόλου ευκαταφρόνητη προσέλευση των πολιτών έδωσε ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα τόσο για το δικαίωμα συμμετοχής τους στην κοινωνία της πληροφορίας, όσο και για την επιθυμία τους να ενταχθεί η χώρα στο διεθνές τεχνολογικό γίγνεσθαι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την παρουσίαση στο λινκ