Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη: Βλάβη στη ηλεκτροδότηση, εδώ και 10 ημέρες, οδηγεί στην ματαίωση εκδηλώσεων

Μια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του κτιρίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης καθιστά εδώ και 10 ημέρες αδύνατη την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε αυτήν.

Ο πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Καλόμοιρος επισημαίνει πως έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες από την διοίκηση ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη και να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις στον χώρο της βιβλιοθήκης.

Ο κ. Καλόμοιρος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, σημείωσε πως πριν μερικές ημέρες, λόγω αστοχία υλικού,  σημειώθηκε σοβαρό πρόβλημα στον μετασχηματιστή μεσαίας τάσης που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης.

20.000 ευρώ η ζημιά

Η βλάβη είναι τέτοια που θα πρέπει να αντικατασταθεί ο μετασχηματιστής. Όπως είπε ξεκίνησαν ήδη οι  προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν εξασφαλιστεί από το υπουργείου,  τα χρήματα που απατούνται, περίπου 20.000 ευρώ, και η Εφορευτική Επιτροπή της Βιβλιοθήκης θα κάνει πρόσκληση των ενδιαφερομένων.

Ο κ. Καλόμοιρος διευκρίνισε ότι η βιβλιοθήκη στις βασικές της εργασίες λειτουργεί κανονικά, έχουν αναβληθεί ορισμένες εκδηλώσεις για λόγους ασφαλείας. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους; Για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλουν για να λειτουργεί κανονικά η βιβλιοθήκη παρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

πηγη: ΕΡΤ Σερρών