Δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενήθηκαν από την Π.Ε. Σερρών

φιλοξενήθηκαν 25 άτομα από τις χώρες Ιταλία, Ρωσία Ολλανδία, Κύπρο, Ουκρανία και Fyrom
φιλοξενήθηκαν 25 άτομα από τις χώρες Ιταλία, Ρωσία Ολλανδία, Κύπρο, Ουκρανία και Fyrom

Δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από ευρωπαϊκές χώρες φιλοξένησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής  που υλοποιείται για τα έτη 2013-2014.

Συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν 25 άτομα από τις χώρες Ιταλία, Ρωσία Ολλανδία, Κύπρο, Ουκρανία και Fyrom στο πλαίσιο του 2ου ταξιδιού εξοικείωσης (familiarization trip), από τα 3 συνολικά που είχαν προγραμματιστεί εξ αρχής.

Στις Σέρρες  αφίχθησαν την Τρίτη 22/10 δείπνησαν και έκαναν βραδινή βόλτα στους πεζοδρόμους του κέντρου της πόλης.

Την επομένη ξεναγήθηκαν στα μουσεία (Μπεζεστένι και Τζιντζιρλί  τζαμί), στο Διοικητήριο,   περιηγήθηκαν στην αγορά και γεύθηκαν τοπικά μας εδέσματα,  μπουγάτσα και ακανέ. Αμέσως μετά μετέβησαν στην λίμνη Κερκίνη όπου έκαναν βαρκάδα και γνώρισαν όλες τις δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν από τους επαγγελματίες της περιοχής. Ακολούθησε γεύμα και στη συνέχεια αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη.

Τα σχόλια και οι εντυπώσεις ήταν θετικότατα σύμφωνα με όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τα αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό και τα προϊόντα του τόπου μας.