Δημοσκόπηση της Marc δινει +27,4% στον ΣΥΡΙΖΑ και προκαλεί πολιτικό σοκ στον χώρο της ΝΔ

Δημοσκόπηση της Marc δινει +27,4% στον ΣΥΡΙΖΑ και προκαλεί πολιτικό σοκ στον χώρο της ΝΔ

MARC-δημοσκοπησηΠολιτικό σοκ προκάλεσε στον χώρο της Κεντροδεξιάς η δημοσκόπηση της Marc για την τηλεόραση του Alpha. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 45,4%, και η Νέα Δημοκρατία έχει κατρακυλήσει στο… 18%.
Το ερώτημα είναι πού θα οδηγηθούν οι εξελίξεις στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί πλέον να είναι εξαιρετικά βαρύ για τον Αντώνη Σαμαρα.
Η διαφορά του 27,4% είναι αυτή που σοκάρει, καθώς δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν τέτοιο άνοιγμα της ψαλίδας, ανάμεσα στα δυο βασικά κόμματα εξουσίας της Ελλάδας, όποια κι αν ήταν αυτά κάθε φορά.
Τον Απρίλιο του 2010 για παράδειγμα, έξι μήνες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, και λίγο πριν η Ελλάδα μπει στο Μνημόνιο, δημοσκόπηση της Public Issue έδειχνε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στο 46,5%, και τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά στο 30%, διαφορά μεγάλη, 16,5%, Όχι όμως τοση όσο το … 27,4% που καταγράφεται σήμερα.
Ιστορικά άλλωστε στην Ελλάδα, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, είναι ζήτημα αν υπήρξε ποτέ δημοσκόπηση που να έδειχνε τη διαφορά των δυο κομμάτων που διεκδικούσαν την εξουσία άνω του 20%.
Αδιανόητο και εκκωφαντικό, αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτω από 20%, και προσγειώνεται στο 18%.
Η απόλυτη δημοσκοπική συρρίκνωση, μόλις 3 εβδομάδες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Αυτή η απλή αριθμητική έρχεται να επιβεβαιώσει το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.
Φυσικά και δεν έγιναν όλοι οι Έλληνες ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο όσοι έχουν ένδεια δυνατότητας πολιτικής ανάλυσης ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν ότι ένας λαός ψυχολογίας όπως οι Έλληνες, χρειαζόταν αυτό ακριβώς που κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Φαίνεται, και αυτό επίσης είναι ιστορικά πρωτοφανές, ότι αυτές τις τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές, με όσα έγιναν από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης… χάθηκαν ήδη και οι … επόμενες εκλογές.
Και σε κάθε περίπτωση, η Παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ως πολυσυλλεκτικός φορέας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και συναίσθηση εθνικής ευθύνης, τείνει να εξελιχτεί σε… κόμμα τσέπης.
Η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει όσους πρωταγωνιστούν ή ανέχονται το σίριαλ “Αγάπη μου, συρρίκνωσα την Παράταξη”.