ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «διάβαση πεζών»: Οι «εγκληματικές» ευθύνες της δημοτικής αρχής για την τραγική κατάσταση των δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων

ΚΕΔΗΣ-κατάληψηΜε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση «Διάβαση Πεζών» επισημαίνει για τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων «ελέω» τρόικας:

Όταν πριν τρεις  μήνες περίπου, εκφράσαμε την  έντονη ανησυχία μας για επικείμενο κλείσιμο ΚΕΔΗΣ, ΟΠΑΚΠΑ, ΔΗΠΕΘΕ κλπ, άλλοι μας επέπληξαν και άλλοι μας κατηγόρησαν για κινδυνολογία, ο δε κ.Δήμαρχος ανυποψίαστος όπως πάντα ( ή μήπως όχι;) θεώρησε ότι πρόκειται για ατεκμηρίωτες πληροφορίες.

Τώρα με απροκάλυπτο φαρισαϊσμό και αφού φτάσαμε ένα βήμα πριν την απόλυση των υπαλλήλων  της δημοτικής αστυνομίας και  των σχολικών φυλάκων, ρίχνει κροκοδείλια  δάκρυα δήθεν συμπαράστασης, ενώ  είναι από τους λίγους δημάρχους που έδωσαν κατάλογο των προς απόλυση υπαλλήλων.

Δυστυχώς όμως και οι δημοτικοί  υπάλληλοι άργησαν να αντιδράσουν. Έστω όμως και την τελευταία στιγμή έχουν αντιληφθεί ότι ο δήμαρχος και συνολικά η δημοτική αρχή τους εμπαίζει. Η κατάληψη της ΚΕΔΗΣ δείχνει, ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία.

Η «διάβαση πεζών» χαιρετίζει τον αγώνα τους και  είναι στο πλευρό τους χωρίς αντιπολιτευτική  διάθεση, αλλά με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων, του δήμου  και των δημοτικών επιχειρήσεων. Και βεβαίως δεν θα συμμετάσχει στη θεατρική παρέλαση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στον τόπο της κατάληψης. Εμείς το ενδιαφέρον μας το δείχνουμε επί της ουσίας και στο σωστό χρόνο.

Είμαστε σίγουροι, ότι η κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων θα ανοίξει την λεωφόρο των ιδιωτικοποιήσεων:  κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες (Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, κ.λπ.) που τώρα παρέχονται δωρεάν στον τοπικό πληθυσμό θα αποτελέσουν “φιλέτα” για την διανομή των οποίων θα διαγκωνίζονται ιδιωτικοί φορείς.  Πολύτιμα αγαθά καθημερινής ανάγκης και χρήσης (όπως ύδρευση και αποχέτευση) θα υποκύψουν στην “γοητεία” του ιδιωτικού τομέα.»

Η κυβέρνηση  με θράσος βαφτίζει τις μαζικές απολύσεις και τη διάλυση των ΟΤΑ, της παιδείας και της υγείας, ως μέσα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη.

Όμως σε αυτήν  την τόσο δύσκολη συγκυρία οι σερραίοι/ες, έχουν την ατυχία να διοικούνται από μία δημοτική αρχή και ένα Δήμαρχο από τους οποίους δεν μπορούν να ελπίζουν, ότι θα τους δώσουν λύση σε μία σειρά δύσκολων προβλημάτων, όπως αυτό που αφορά στη διάλυση της ΚΕΔΗΣ. Και δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνεται κάθε φορά με τραγικό τρόπο.