Δημοτική Κίνηση «διάβαση πεζών»: Θετική η απόφαση της δημοτικής αρχής για δημιουργία λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων

βιολογικά προϊόνταΗ Δημοτική Κίνηση «διάβαση πεζών» υπερψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα των βιοκαλλιεργητών για δημιουργία λαϊκής αγοράς προϊόντων βιολογικής γεωργίας στο νότιο τμήμα της οδού Δορυλαίου.

Η βιολογική γεωργία είναι η απάντηση του ανθρώπου στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος μέσα από την εντατική καλλιέργεια. Συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος και προασπίζει την υγεία του καταναλωτή. Η «διάβαση πεζών» αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις προσπάθειες που γίνονται στον χώρο της βιοκαλλιέργειας στο Νομό μας.

Με έκπληξη ακούσαμε τους φορείς του εμπορικού κόσμου να αντιτίθενται στο αίτημα των βιοκαλλιεργητών και να ζητούν από αυτούς να συνυπάρξουν εντός της λαϊκής της Τρίτης. Το Επιμελητήριο Σερρών αδυνατεί (ή αρνείται;) να κατανοήσει πως ο λόγος δεν γίνεται για τη λειτουργία δεύτερης λαϊκής αγοράς αλλά για την δημιουργία νέας αγοράς βιολογικών προϊόντων στην πόλη μας. Δεν συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες του εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου περί «θάνατου του εμποράκου» ως αποτέλεσμα της νέας αγοράς. Οι αιτίες για τη δυσάρεστη αυτή πραγματικότητα δεν προκύπτουν από το δικαίωμα των βιοκαλλιεργητών στη διάθεση των προϊόντων τους. 

Λυπούμαστε για την καταψήφιση του αιτήματος από τις Δημοτικές Παρατάξεις «Εποχή Δημιουργίας» και «Λαϊκή Συσπείρωση». Θεωρούμε προσβλητικό και ανεδαφικό τον ισχυρισμό του Δημοτικού Συμβούλου Ηλία Γκότση περί ρατσιστικής συμπεριφοράς από πλευράς βιοκαλλιεργητών (είναι ρατσιστές επειδή θέλουν την δική τους αγορά;!) και άκαιρο το επιχείρημά του περί αφερεγγυότητας των προϊόντων τους. Υπενθυμίζουμε στην Παράταξη Μηλίδη πως όποιος θέτει τέτοιους προβληματισμούς, είναι κατ’ αρχάς αντίθετος με την λειτουργία βιολογικής αγοράς, ανεξάρτητα από την ημέρα λειτουργίας της!

Θεωρούμε ως Δημοτική Κίνηση αλλά και ως γονείς και κάτοικοι του τόπου αυτού πως, αντί να ορθώνουμε εμπόδια, είναι καθήκον μας να ανοίγουμε τον δρόμο, να εμπιστευόμαστε και να στηρίζουμε την προσπάθεια των βιοκαλλιεργητών και καλούμε τη Σερραϊκή κοινωνία να κάνει το ίδιο.