Δημοτική Παράταξη ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: « Η Παντογνωσία του κ. Αγγελίδη και τα προβλήματα του Δήμου Σερρών»

Δημαρχείο Σερρών-Καραμανλή-2013-04-13 13.41.36Με μια «σκληρή» ανακοίνωση η Δημοτική Παράταξη στον Δήμο Σερρών  «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» επιτίθεται στο Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη για τη στάση που κρατά απέναντι στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, χαρακτηρίζοντας τον «παντογνώστη». Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η οποία φέρει ημερομηνία 29/5 (;) αναφέρει:

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Σερραίοι παρακολουθούν τον Δήμαρχό  τους να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και αμηχανία ενώ η αδυναμία του να απαντήσει στα καίρια ζητήματα που αφορούν τους Δημότες μας είναι προφανής. Αντί τούτου παρακολουθούμε το ολίσθημα του κ. Δημάρχου ο οποίος απευθύνει στην αντιπολίτευση ύβρεις και επιδίδεται σε επιθετικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το θεσμό που υπηρετεί.
Για να γίνουμε πιο σαφείς κ Αγγελίδη:
Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ πήγατε ως απλός  παρατηρητής χωρίς θέσεις εκφρασμένες  μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι οι Δήμοι δεν είναι ίδιοι (πεδινοί, αστικοί, ημιαστικοί, ορεινοί, νησιωτικοί κλπ). Ο καθένας έχει τις ιδιαιτερότητές του. Στο ψήφισμα δεν είδαμε προτάσεις για τα Στρατόπεδα (απόδοση στους Δήμους χωρίς ανταλλάγματα, εξαίρεση από το ΤΑΙΠΕΔ), για την μείωση των αντικειμενικών αξιών, για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Γιατί δεν τα προτείνατε κ. Δήμαρχε στα Συλλογικά μας όργανα; Τα αγνοούσατε ή εσκεμμένα τα αποφύγατε; Ως προς το τέλος του 80% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ σταματήσατε επιτέλους να διαστρεβλώνετε την αλήθεια. Η παράταξή μας προτείνει δυνητική επιβολή με νομοθετική ρύθμιση με την  ευκαιρία του Συνεδρίου της ΕΔΕΥΑ στις Σέρρες στις 19-20 Ιουνίου 2013.
Δεν σας τιμά κ. Αγγελίδη ο φραστικός  εκβιασμός: «Αν τολμήσετε, βάλτε  το θέμα» και βέβαια τολμάμε και θα το θέσουμε στο αρμόδιο όργανο. Το φέραμε όμως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12/6/2013 παρά τις αντιδράσεις σας.
Τολμήστε κ. Αγγελίδη και ψηφίστε  το: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ θριαμβολογεί ότι  η επιχείρηση είχε σημαντικά κέρδη την τελευταία τριετία.
Δεν θα το κάνετε όμως, γιατί σας  βολεύει να «χαρατσώνετε» τους Δημότες και να κάνετε ψηφοθηρικές εκδηλώσεις αντί το κέρδος να μετακυλήσει ανταποδοτικά τους πολίτες με τη μείωση των τιμολογίων νερού.
Ως προς το ειδικό τέλος ταφής  για τα μη επεξεργασμένα απορρίμματα  που θα εκτοξεύσουν το κόστος από 15€ ανά τόνο, στα 60€ ανά τόνο συν το λειτουργικό κόστος  (εφιαλτικό  νούμερο) τώρα κατόπιν εορτής αρχίσατε να ανησυχείτε μετά τη δική μας παρέμβαση στα ΜΜΕ. Μέχρι τώρα «ποιούσατε την νήσσαν».
Εμείς γνωρίζουμε όλες τις πτυχές του θέματος κ. Αγγελίδη: Το πρόβλημα όμως δεν είναι η ενημέρωση  του Μηλίδη, αλλά του κορυφαίου  οργάνου (δημοτικό Συμβούλιο) και κυρίως των Σερραίων Δημοτών για το τι θα πληρώνουν για τα σκουπίδια από το 2014.
Οι ευθύνες βέβαια είναι διαχρονικές. Εσείς όμως είστε 2,5 χρόνια Δήμαρχος και ουδεμία ουσιαστική ενημέρωση  κάνατε για διαλογή στην πηγή – Ανακύκλωση – κομποστοποίηση κλπ, ώστε να μειωθεί σημαντικά ο όγκος των μη επεξεργασμένων απορριμμάτων και συνεπώς να επιβληθεί το ελάχιστο δυνατό ειδικό τέλος ταφής («Νέο χαράτσι»). Είμαστε ήδη στην φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες θα δοθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τους 4 υποψηφίους Αναδόχους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι προωθείται η υλοποίηση του έργου κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου. Δεν λέτε τίποτε όμως για την «ταμπακέρα». Μέχρι να τελειώσει το έργο ποιος θα πληρώνει το μάρμαρο; Ασφαλώς οι Δημότες με το ειδικό τέλος ταφής. Κρίμα κ. Δήμαρχε! Θα περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η αλαζονεία και παντογνωσία σας δεν σας επιτρέπει να σκεφθείτε ορθολογικά και με σύνεση προς το συμφέρον των συμπολιτών μας. Άγνοια των θεμάτων δεν έχουμε εμείς. Άγνοια έχετε εσείς που σας ασφαλτοστρώνουν το δρόμο στο σπίτι σας και δηλώνετε, ότι δεν το γνωρίζετε!!!
 Σέρρες 29/05/2013

Δημοτική Παράταξη Εποχή  Δημιουργίας – Θ. Μηλίδης