ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ:«Παρά την αδράνεια του Δημάρχου Π.Αγγελίδη προχωρά η Μείωση Αντικειμενικών Αξιών των ακινήτων στον Δήμο Σερρών»

Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών 2012Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17/4/2013 η Δημοτική παράταξη «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΗΛΙΔΗΣ» έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα θέματα.
Μείωση Αντικειμενικών Αξιών των ακινήτων
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική Παράταξη «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» έθεσε το φλέγον και επίκαιρο θέμα της μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων του Δήμου μας. Τότε η πρότασή μας έγινε αποδεκτή και υπερψηφίστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και συγκεκριμένα απαιτήσαμε:
1. Γενική μείωση  των τιμών ζώνης κατά 40%.
2. Κατάργηση του Συντελεστή  Εμπορικότητας ή εναλλακτικά να μειωθεί ο συντελεστής εμπορικότητας κατά 60% δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία εμπορική δυναμική.
3. Αύξηση μειωτικών συντελεστών  παλαιότητας.
4. Να μην συμπεριληφθούν  τα αγροτεμάχια στον νέο ενιαίο  φόρο ακινήτων.
Ασφαλώς μας  ικανοποιεί το γεγονός ότι σύσσωμο  το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την  πρότασή μας. Ασφαλώς είμαστε  υπερήφανοι διότι ασκούμε αντιπολίτευση με ισχυρό πολιτικό λόγο, με επιχειρήματα, με τεκμηριωμένες προτάσεις, κάτι που ποτέ δεν έπραξε ο κ. Αγγελίδης όταν ήταν αντιπολίτευση, αντίθετα είχε επιδοθεί σ’ ένα ρεσιτάλ μηδενισμού και στείρας άρνησης. Θα περιμέναμε όμως ότι ο κ. Δήμαρχος, μετά από αυτήν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ενεργοποιούνταν περισσότερο θέτοντας το θέμα στα αρμόδια όργανα και ασκώντας πιέσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος, της μείωσης των αντικειμενικών αξιών. Δυστυχώς απαιτήθηκε νέα δική μας παρέμβαση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης/ 4/2013, προκειμένου να υποχρεωθεί ο κ. Δήμαρχος να συγκαλέσει σύσκεψη των τοπικών φορέων (Επιμελητήριο, Βουλευτές) ώστε να συντονιστεί η δράση όλων για την επίτευξη της μείωσης των αντικειμενικών αξιών, κάτι που αν συμβεί θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους δημότες μας, αφού θα συμπαρασύρει σε μείωση άλλους 20 φόρους (χαράτσι, δημοτικά τέλη κ.λ.π.).  Η σύσκεψη αυτή τελικώς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/4/2013. Μετά από όλα αυτά πιστεύουμε ότι με την κοινή προσπάθεια όλων είναι δυνατόν να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.    
Δημοτική Παράταξη Δήμου Σερρών
«Εποχή Δημιουργίας  – Θεόδωρος Μηλίδης»