ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ: «Δώδεκα χρόνια ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής πορείας»

Στις 2 Δεκεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 12 χρόνια από την ημέρα της δημιουργίας της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων
Στις 2 Δεκεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 12 χρόνια από την ημέρα της δημιουργίας της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

O πρόεδρος  της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Γιάννης Κανακούδης, παρουσία του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, δημοτικών συμβούλων και μελών του συντονιστικού συμβουλίου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 με αφορμή τη συμπλήρωση δώδεκα χρόνων λειτουργίας της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, από την ίδρυσής της.(2 Δεκεμβρίου 2001).

«Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων είναι δημιούργημα των πολιτών και σ αυτούς ανήκει. Είναι η μοναδική δημοτική παράταξη χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, με υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία, καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και αντοχή στο χρόνο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κανακούδης, ενώ ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, σε σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε στον ανεξάρτητο,  χαρακτήρα της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων λέγοντας τα εξής:

«Δώδεκα χρόνια ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής πορείας  με συνεχή και έντονη παρουσία στα δημοτικά μας πράγματα, στέλνοντας το μήνυμα της ακηδεμόνευτης τοπικής αυτοδιοίκησης και της συλλογικής δημοκρατικής λειτουργίας.

Δώδεκα χρόνια πορείας, χωρίς κομματικές στηρίξεις και  εξαρτήσεις με μοναδική στήριξη τη δύναμη και την αγάπη των πολιτών.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων συνεχίζει την πορεία της με τις ίδιες αρχές και αξίες, υλοποιώντας, ως δημοτική αρχή, τις προεκλογικές της προτεραιότητες για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων είπε στα εξής:

«Στις 2 Δεκεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 12 χρόνια από την ημέρα της δημιουργίας της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων. Μιας αυτόνομης και ακομμάτιστης κίνησης πολιτών με μοναδικό και απώτερο στόχο τη διεκδίκηση καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους τους Σερραίους. Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων είναι η μοναδική  δημοτική παράταξη χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, με υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία ,καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και αντοχή στο χρόνο. Στους κόλπους της στρατεύονται άνθρωποι πέρα από ιδεολογικά ρεύματα, και μικροκομματικά συμφέροντα με το όραμα της ακηδεμόνευτης τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών και της συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία θα συνεχίσει ενωμένη και δυνατή, με σεβασμό στις αρχές της, διάθεση και αγωνιστικότητα να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Η αναγνώριση και η επιβράβευση των προσπαθειών μας από τη σερραική κοινωνία μας θυμίζει το μέγεθος της ευθύνης μας απέναντι της. Με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.
Η Δημοτική Πρωτοβουλία δε μπήκε ποτέ στη λογική της υποσχεσιολογίας και των μεγαλεπήβολων σχεδίων αλλά είχε και έχει πάντοτε ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις . Δεν εκμεταλλευτηκε υποσχέσεις αλλά κατέθεσε προτάσεις και πρόβαλλε τεκμηριωμένες θέσεις. Έμεινε πιστή στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης , μακριά από το πολιτικό παρασκήνιο και από την πάγια τακτική της ψηφοθηρίας και του υποκριτικού ενδιαφέροντος που διαρκεί όσο και η προεκλογική εκστρατεία.
Η Δημοτική Πρωτοβουλία είναι δημιούργημα των πολιτών και σ´ αυτούς ανήκει! Δίνει στον κάθε πολίτη την ευκαιρία να εκφραστεί, να ακουστεί, να ενεργοποιηθεί, να αναλάβει πρωτοβουλίες, να προτείνει, να αποφασίσει, να οραματιστεί. Η συμμετοχή, άλλωστε, είναι η βάση της προόδου μιας κοινωνίας και η ουσία της Δημοκρατίας.
Κυρίες και Κύριοι.

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση αλλά συναισθανόμαστε και το χρέος που έχουμε απέναντι στον σερραϊκό λαό  ώστε να συνεχίσουμε να τον αντιπροσωπεύουμε επάξια στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας».