Δημοτικό Κολυμβητήριο Σερρών: Οι 25 ελλείψεις που οδήγησαν στο λουκέτο – 6+1 ερωτήσεις στη Δημοτική Αρχή του Π.Αγγελίδη

Δημοτικό Κολυμβητήριο Σερρών: Οι 25 ελλείψεις που οδήγησαν στο λουκέτο – 6+1 ερωτήσεις στη Δημοτική Αρχή του Π.Αγγελίδη

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην πολυάριθμη κολυμβητική κοινότητα των Σερρών με την άρση της άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, στην οποία προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου, που έκρινε ότι είναι ακατάλληλο για χρήση από αθλητές και θεατές, .που έχει ως συνέπεια το  κλείσιμο του Δημοτικού Κλειστού κολυμβητηρίου στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με την απόφαση για το σφράγισμα του Κολυμβητηρίου που δημοσιεύεται στην Διαύγεια στις 13 Αυγούστου 2019, υπάρχει σωρεία παραβάσεων που καθιστούν επικίνδυνη την λειτουργία του

Μάλιστα επισημαίνεται ότι η άρση είναι απ αόριστον, οτι πρέπει να σφραγιστεί άμεσα από τον ιδιοκτήτη (Δήμος Σερρών) και να απαγορευτεί η είσοδος σε αθλητές και θεατές.

Η …αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του Πέτρου Αγγελίδη

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του Πέτρου Αγγελίδη, αντί να διορθώσει τα κακώς κείμενα που επισημαίνονται στην έκθεση της επιτροπής, ήταν να αναθέσει σε Τεχνικό γραφείο της Θεσσαλονίκης έναντι αμοιβής 5.000€ (σ.σ. στο οποίο, όπως επισημαίνουν (σ.σ. με… νόημα οι της Δημοτικής Αρχής) υπεύθυνος είναι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Μακεδονίας και Περιφερειακός Σύμβουλος του κ. Τζιτζικώστα (σ.σ. γιατί τονίζουν τις δύο ιδιότητες ειδικά την 2η ),  το οποίο συνέταξε τη δική του έκθεση που αντικρούει εν μέρει αυτή της επιτροπής ελέγχου.

Οι πραγματογνώμονες Μηχανικοί στην έκθεση τους κάνουν και αυτοί λόγο για ελλείψεις, όχι όμως τέτοιες που να δικαιολογούν το κλείσιμο του κολυμβητηρίου. Η έκθεση επιδόθηκε στην επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία αφού την έλαβε υπόψη επιμένει για την επικινδυνότητα του κολυμβητηρίου.

Κατάθεση ένστασης από τον Δήμο

Η Δημοτική αρχή σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ηλία Γκότση αποφάσισε στην κατάθεση ένστασης στην περιφέρεια, την οποία πραγματοποίησε την τελευταία εργάσιμη ημέρα της θητείας της, σήμερα Παρασκευή 30/8

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας

 ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΠΑΚΠΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ.Χατζημαργαρίτης Μαργαρίτης κατέθεσε σήμερα 30-08-2019, ένσταση στον αντιπεριφερειάρχη, κατά της αποφασής του για το κλείσιμο της λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Την απόφαση του για κλείσιμο του κολυμβητηρίου την έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωϋσιάδης, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής παρακολούθησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, η οποία είχε καταθέσει σειρά παρατηρήσεων για το κτίριο του κολυμβητηρίου, με κυρίαρχη παρατήρηση την υποψία για πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου.

Ο κ.Χατζημαργαρίτης εξήγησε ότι στην ένσταση που κατέθεσε ο ΟΠΑΚΠΑ, υποστηρίζει πως σύμφωνα με την τεχνική έκθεση εξειδικευμένου τεχνικού γραφείου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας στο κολυμβητήριο, το οποίο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών και των πολιτών.

Πρέπει να τονισθεί ότι αυτήν την τεχνική έκθεση την αποδέχεται ανεπιφύλακτα και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ διευκρίνιζει επίσης ότι σε κάποιες από τις παρατηρήσεις που κατέθεσε η επιτροπή παρακολούθησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε και τις υλοποίησε, ενώ σε κάποιες που δεν πρόλαβε να ανταποκριθεί, αυτές τις παρατηρήσεις μπορεί να τις υλοποιήσει η νέα δημοτική αρχή με ανοιχτό το κολυμβητήριο.

Ο κ. Χατζημαργαρίτης υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη και στον αθλητικό τομέα έδωσε όλες τις δυνάμεις της για να προσφέρει ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει 9,5εκ.ευρώ για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου την Ομόνοιας.

Η ένσταση δεν αίρει το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου

Παρ’όλο που κατατέθηκε ένσταση, αυτή σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής ελέγχου δεν αίρει την εντολή  σφράγισης του Κολυμβητηρίου και το πρόβλημα έγκειται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου είναι να ξεκινήσουν  εκατοντάδες αθλητές του υγρου στίβου την προετοιμασία τους και αυτοί θα το βρουν κλειστό!!!

Π.Αγγελίδης: Το κολυμβητήριο θα …ανοίξει!!!

Ο απελθών Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών το πρωί της Παρασκευής 30/8 δηλωσε πως ο Δήμος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και η πισίνα του κολυμβητηρίου από το πρωί γεμίζει με νερό και θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί την ερχόμενη Δευτέρα τους αθλητές εφόσον οι πραγματογνώμονες που πλήρωσε ο Δήμος Σερρών αποφαίνονται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει το κολυμβητήριο να.. ανοίξει!!!

Εκείνο που δεν διευκρίνισε ο απελθών Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης είναι με ευθύνη τίνος θα ανοίξει το Κολυμβητήριο, Καθώς θα πρέπει να ακολουθηθούν μια σειρά διαδικασίες (αίτηση θεραπείας (κατατέθηκε σήμερα το πρωί), η επιτροπή ελέγχου να ελέγξει τις διορθώσεις, να συντάξει νέα έκθεση, να την υποβάλει στον αντιπεριφερειάρχη για υπογραφή) οι οποίες δεν νομίζουμε ότι μπορεί να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αποφασισμένος ο νέος Δήμαρχος Αλ.Χρυσάφης για την επίλυση του θέματος

Ο νέος δήμαρχος Σερρών κύριος Αλέξανδρος Χρυσάφης  δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να αρχίσει η συντήρηση του κτηρίου με σκοπό να δοθεί άμεσα στο κοινό αλλά και στις αθλητικές ομάδες. Να επισημάνουμε πως η νέα Δημοτική αρχή έρχεται να καλύψει τις εργασίες συντήρησης που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, αφού το κτίριο είχε αφεθεί στην φθορά του χρόνου.

6+1 Ερωτηματα που βαρύνουν τη Δημοτική Αρχή του Πέτρου Αγγελίδη

Το πρόβλημα σίγουρα δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά, αλλά είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της απαραίτητης συντήρησης  εδώ και πολλά χρόνια. Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η απελθούσα Δημοτική Αρχή του Πέτρου Αγγελίδη.

 1. Πόσα χρήματα έχει διαθέσει ο ΟΠΑΚΠΑ τα 9 χρόνια της Δημοτικής Αρχής του Πέτρου Αγγελίδη για την συντήρηση του κτιρίου του κολυμβητηρίου. Είναι αλήθεια πως ο Πανσερραϊκός εδώ και τουλάχιστον πέντε με έξι χρόνια δίνει έναντι ενοικίου τουλάχιστον 16.000 ευρώ τον χρόνο, συνολικά περισσότερα από 100.000 ευρώ τα οποία ΟΠΑΚΠΑ ποτέ δεν δαπάνησε για την συντήρηση;
 2. Αφού ο αντιπεριφερειάρχης έδωσε χρονικό περιθώριο (πάνω από δύο μήνες) για την επιδιόρθωση των εγκαταστάσεων, γιατί η Δημοτική αρχή δεν στράφηκε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά πήγε σε επιτροπή πραγματογνωμόνων για να αντικρούσει την επιτροπή;
 3. Είναι αλήθεια πως και οι μετρήσεις της επιτροπής στην οποία στράφηκε ο Δήμος δεν ήταν και…τόσο «καλές»;;;
 4. Πόσο κοστολογούνται οι 25 διορθώσεις που απαιτεί η επιτροπή ελέγχου της περιφέρειας;
 5. Τι θα γίνει με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου υψους 2.000.000ευρώ το οποίο μόλις εγκρίθηκε. Θα μπορέσει να υλοποιηθεί σε ένα κτίριο το οποίο πάσχει δομικά σύμφωνα με την επιτροπή ελέγχου ή θα χαθεί;;;
 6. Πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση των ελλείψεων και τι θα γίνουν οι εκατοντάδες αθλητές που προπονούνται στο κολυμβητήριο;;;
 7. Τέλος είναι αλήθεια ότι ανάλογα προβλήματα έχει και το Δημοτικό Στάδιο Σερρών;;;

Οι παρατηρήσεις στη έκθεση της επιτροπής ελέγχου και οι 25 παρεμβάσεις που προτείνει η επιτροπή για την αποκατάσταση είναι:

 1. Κατάσταση αγωνιστικού χώρου: ύποπτη (υπό εξέταση των αρµοδίων υπηρεσιών).
  Περιµετρικά του αγωνιστικού χώρου (κολυµβητική δεξαµενή) εντοπίστηκαν ρηγµατώσεις σε µεγάλη έκταση επί του δαπέδου. Στον υπόγειο χώρο εντοπίστηκαν αστοχίες στον φέροντα οργανισµό και στα δοµικά στοιχεία του Κολυµβητηρίου. Επίσης στον υπόγειο χώρο και στα δοµικά στοιχεία της κολυµβητικής δεξαµενής εντοπίστηκαν αρκετά σηµεία από τα οποία υπήρχε διαρροή νερού (σε µικρές ποσότητες).
  2. Περίφραξη αγωνιστικού χώρου: -.
  3. Εξωτερική περίφραξη :  –
  4. Χώροι στάθµευσης οχηµάτων έκτακτης ανάγκης: ναι.
  5. Προσπελασιµότητα οχηµάτων έκτακτης ανάγκης: ναι.
  6. Ασφάλεια κερκίδων:  ναι (χωρίς µακροσκοπικές αστοχίες αλλά υπό την εξέταση των αρµοδίων υπηρεσιών).
  7. Προσέλευση & αποχώρηση θεατών και διαφυγή σε έκτακτη ανάγκη: Zναι. ∆εν προσκοµίστηκε επικαιροποιηµένο σχέδιο εκκένωσης- οδεύσεων διαφυγής που ζητήθηκε µε το υπ’αριθµ. πρωτ. οικ. 117/ 24-9-2018 έγγραφο της Επιτροπής.
  8. ∆ιαφυγή & εκκένωση εγκαταστάσεων από αθλητές και εργαζόµενους σε περίπτωση ανάγκης: Zναι. ∆εν προσκοµίστηκε επικαιροποιηµένο σχέδιο εκκένωσηςοδεύσεων διαφυγής που ζητήθηκε µε το υπ’αριθµ. πρωτ. οικ. 117/ 24-9-2018 έγγραφο της Επιτροπής.
  9. Χώροι και µέσα παροχής πρώτων βοηθειών: Zναι. Υπάρχει χώρος ιατρείου (όχι ο καταλληλότερος) και ο προβλεπόµενος ιατρικός εξοπλισµός.
  10. Αποδυτήρια αθλητών & προπονητών: Zναι. Υπάρχουν ελλείψεις όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισµό αυτών.
  11. Χώροι υγιεινής αθλητών & προπονητών: Zναι. Υπάρχουν ελλείψεις όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισµό αυτών.
  12. Αποδυτήρια αθλητών ΑΜΕΑ: Zναι. Υπάρχουν ελλείψεις όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισµό αυτών.
  13. Χώροι υγιεινής αθλητών ΑΜΕΑ: Z όχι. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισµό αυτών.
  14. Αποδυτήρια διαιτητών, κριτών & χρονοµετρητών: Z ναι. Υπάρχουν ελλείψεις όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισµό αυτών.
  15. Χώροι υγιεινής διαιτητών, κριτών & χρονοµετρητών: Z ναι. Υπάρχουν ελλείψεις όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισµό αυτών.
  16. Χώροι υγιεινής φιλάθλων: Z ναι. Υπάρχουν ελλείψεις όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισµό αυτών.
  17. Πινακίδες σήµανσης χώρων υγιεινής: Z ναι. Αλλά όχι στο σύνολο των χώρων υγιεινής.
  18. Μακροσκοπική εξέταση στατικής αντοχής κατασκευών: ZΠαρατηρήθηκαν αρκετές µακροσκοπικές αστοχίες τόσο στον υπόγειο χώρο του Κολυµβητηρίου όσο και στον ισόγειο χώρο του [περιµετρικά του αγωνιστικού χώρου (πισίνα) όσο και στον εξωτερικό χώρο].
  19. Ηλεκτρονικό σύστηµα εποπτείας:  όχι.
  20. Οικοδοµικές άδειες: Z Υπάρχει ∆ήλωση Ένταξης του Ν. 4178/2013 µε Α/Α 2962205 από 4-6-2015. Υπάρχει η οικοδ. Άδεια µε αριθµ. 988/26-02-2008 εξαίρεση από κατεδάφιση αυθαίρετης κατασκευής. ∆εν προσκοµίστηκαν οι βεβαιώσεις που ζητήθηκαν µε το υπ’αριθµ. πρωτ. οικ. 117/ 24-9-2018 έγγραφο της Επιτροπής.
  21. Άδεια λειτουργίας κολυµβητικής δεξαµενής: Η υπ’αρίθµ. πρωτ.18447/ 4-6-2018 άδεια από τη ∆/νση Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονοµίας, Τµήµα Αδειοδοτήσεων και Ρύθµισης Εµπορικών ∆ραστηριοτήτων ∆ήµου Σερρών, µε βάση την εγκύκλιο Υ2/81301/02/14.2.2003 του Υπ. Υγείας και Πρόνοιας
  22. Πιστοποιητικό πυρασφάλειας: Zναι. Το µε αριθµ. πρωτ.: 968 Φ.700.3 από 01/03/2018 Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας, Π.Υ. Σερρών.
  23. Κανονισµός λειτουργίας: Zναι. Η υπ’αριθµ. 131/ 2017 Απόφαση, ∆ήµου Σερρών, Οργανισµού Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής & Αθλητισµού ∆ήµου Σερρών.
  24. Βεβαίωση ηλεκτροµηχανολογικών εγκαταστάσεων: Z.Όχι. ∆εν προσκοµίστηκε η κατάλληλη βεβαίωση που ζητήθηκε µε το υπ’αριθµ. πρωτ. οικ. 117/ 24-9-2018 έγγραφο της Επιτροπής.
  25. Λοιπές παρατηρήσεις:

Οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν

25.1 Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αποκατάσταση όλων των αστοχιών στον φέροντα οργανισµό που εντοπίστηκαν µακροσκοπικά από την Επιτροπή (τις οποίες και κρίνει άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια των αθλητών και των θεατών) τόσο στον χώρο του υπογείου όσο και στον χώρο του ισογείου (ρωγµές τόσο περιµετρικά της κολυµβητικής δεξαµενής όσο και στον εξωτερικό ισόγειο χώρο της αθλητικής εγκατάστασης).
25.2 Να προσκοµιστεί η Βεβαίωση Στατικής Επάρκειας για τον φέροντα οργανισµό και όλων των δοµικών στοιχείων του Κολυµβητηρίου.
25.3 Να προσκοµιστεί η Βεβαίωση Στατικής Επάρκειας και στεγανότητας για την κολυµβητική δεξαµενή του Κολυµβητηρίου.
25.4 Να προσκοµιστεί η Βεβαίωση για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των ηλεκτροµηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κολυµβητηρίου.
25.5 Να στερεωθούν καλά όλες οι µονωτικές πλάκες οροφής του Κολυµβητηρίου.
25.6 Να αντικατασταθούν όσες σιδερένιες δοκοί συγκράτησης των µονωτικών πλακών οροφής έχουν οξειδωθεί από το πέρασµα του χρόνου.
25.7 Να βαφτούν όλες οι σιδερένιες δοκοί συγκράτησης των µονωτικών πλακών οροφής µε κατάλληλα προστατευτικά χρώµατα και βερνίκια.
25.8 Να τοποθετηθούν φώτα ασφαλείας (φωτισµός για την ασφαλή εκκένωση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύµατος σε συνθήκες σκότους) σε όλους τους χώρους του κολυµβητηρίου.
25.9 Να τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώµατα στη θέση όσων είναι σπασµένα και φθαρµένα εξωτερικά και περιµετρικά της αθλητικής εγκατάστασης και τα οποία θα είναι λειτουργικά.
25.10 Να επιδιορθωθούν όλες οι ατέλειες στο χώρο των αποδυτηρίων των αθλητών ΑΜΕΑ καθώς και να εξοπλιστεί κατάλληλα ώστε να είναι πλήρως λειτουργικός.
25.11 Να δηµιουργηθεί χώρος για την υγιεινή των αθλητών ΑΜΕΑ µαζί µε όλο τον απαραίτητο εξοπλισµό για τη σωστή λειτουργία του.
25.12 Να επιδιορθωθούν όλες οι σιδερένιες εσχάρες των φρεατίων απορροής που βρίσκονται περιµετρικά της πισίνας του κολυµβητηρίου και στους λοιπούς χώρους αποδυτηρίων των αθλητών και εγκυµονούν κινδύνους για την ασφάλεια των αθλητών και των θεατών.
25.13 Να επιδιορθωθούν ή να αλλαχθούν όσες πόρτες στις καµπίνες των αποδυτηρίων των αθλητών έχουν λειτουργικές αστοχίες.
25.14 Να επιδιορθωθούν ή να αλλαχθούν όσα φωτιστικά σώµατα εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο µε φθορές τόσο στον χώρο της πισίνας όσο και στους χώρους των αποδυτηρίων των αθλητών.
25.15 Στους χώρους υγιεινής των φιλάθλων, να τοποθετηθούν δοχεία απορριµµάτων µε καπάκι µε πεντάλ ποδιού σε όλες τις τουαλέτες και
στους νιπτήρες. Επίσης να τοποθετηθούν στους ίδιους χώρους θήκες για υγρό ή στερεό σαπούνι. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για τον εξωραϊσµό και την λειτουργικότητα των χώρων.
25.16 Στους χώρους υγιεινής όλων των αθλητών, προπονητών, κριτών & χρονοµετρητών, να τοποθετηθούν δοχεία απορριµµάτων µε καπάκι µε πεντάλ ποδιού σε όλες τις τουαλέτες και στους νιπτήρες. Επίσης να τοποθετηθούν στους ίδιους χώρους θήκες για υγρό ή στερεό σαπούνι. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για τον εξωραϊσµό και την λειτουργικότητα των χώρων.
25.17 Να καθαριστούν όλα τα φρεάτια στον υπόγειο χώρο του κολυµβητηρίου.
25.18 Να καθαριστούν όλα τα φρεάτια στον ισόγειο χώρο του κολυµβητηρίου και βρίσκονται περιµετρικά της κολυµβητικής δεξαµενής.
25.19 Να εξασφαλιστεί ο σωστός εξαερισµός του υπόγειου χώρου του κολυµβητηρίου ειδικότερα στο χώρο όπου βρίσκεται το αυτόµατο
πυροσβεστικό σύστηµα µε τον πετρελαιοκινητήρα εσωτερικής καύσης.
25.20 Να εξασφαλιστεί µε κατάλληλο µηχανολογικό εξοπλισµό ο ρυθµός πλήρους ανανέωσης του νερού της πισίνας σε χρονικό διάστηµα 4 ωρών καθώς και ο σωστός και ενδεδειγµένος τρόπος λειτουργίας της λειτουργίας της κολυµβητικής δεξαµενής και αφορά την υγεία των
λουόµενων αθλητών και πολιτών.
25.21 Να υπάρχουν εφεδρικά αντλητικά συγκροτήµατα, σε περίπτωση που υπάρξει διακοπή από βλάβη ή για λόγους συντήρησης.
25.22 Να αντικατασταθούν και να στερεωθούν τα διάφανα πλέξιγκλας που βρίσκονται στον εξώστη (δίπλα στο κυλικείο) του 1ου ορόφου του
Κολυµβητηρίου.
25.23 Να εφαρµοστούν και να τηρούνται όσα αναφέρονται στο άρθρο 13 της υπ’Αριθµ. ΥΠΠΟΑ/Γ∆ΥΑ/∆ΤΥ/ΤΠΑ ΑΕ/408113/21902/2725/603 Απόφασης (ΦΕΚ 3568/Β/10-10-2017) για τις «Ειδικές υγειονοµικές διατάξεις για κολυµβητήρια».
25.24 Να υπάρχει υπεύθυνο άτοµο, το οποίο θα λαµβάνει τα κατάλληλα µέτρα για την καλή λειτουργία της δεξαµενής. Το άτοµο αυτό πρέπει να καταχωρεί σε βιβλίο τα στοιχεία που αφορούν τις µικροβιολογικές και χηµικές εξετάσεις και τις απολυµαντικές ουσίες που προστίθενται στη δεξαµενή κάθε µέρα.
25.25 Να προσδιορίζονται ο επόπτης λουόµενων, ο επόπτης ασφαλείας και ο ναυαγοσώστης που θα υπάρχουν στο ηµερήσιο πρόγραµµα του Κολυµβητηρίου.
Επειδή µε το υπ’αριθµ. 3/2019/ 12-7-2019 Πρακτικό Ελέγχου της Επιτροπής του άρθρου 56Γ του Ν. 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και προστέθηκε µε το άρθρο 6 του Ν.4479/2017, εισηγείται αιτιολογηµένα την άρση της άδειας λειτουργίας για την αθλητική εγκατάσταση του ∆ηµοτικού Κολυµβητηρίου Σερρών, µέχρις ότου αποκατασταθούν από τη διοίκηση οι τεχνικές ατέλειες και ελλείψεις της αθλητικής εγκατάστασης.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ µ ε
Την άρση λειτουργίας επ’αορίστου για τον προαναφερόµενο αθλητικό χώρο (∆ηµοτικό Κολυµβητήριο Σερρών), µέχρις ότου αποκατασταθούν από τη διοίκηση όλες οι τεχνικές ατέλειες και οι ελλείψεις της αθλητικής εγκατάστασης (άρθρο 5, παρ. 5α του Ν.4479/2017) που έχουν καταγραφεί από την Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Ν. Σερρών) στο αντίστοιχο πρακτικό.
Με ευθύνη του ιδιοκτήτη θα σφραγιστεί ΑΜΕΣΑ η εν λόγω αθλητική εγκατάσταση του ∆ηµοτικού Κολυµβητηρίου Σερρών και θα απαγορευτεί η είσοδος σε αθλητές και θεατές.
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της σφράγιση της αθλητικής εγκατάστασης θα πρέπει να ενηµερωθούν όλοι οι αρµόδιοι φορείς όπως αναφέρονται παρακάτω στον Πίνακα Αποδεκτών.

Η απόφαση αυτή, σύµφωνα µε τις διατάξεις της παρ. 5α του άρθρου 5 του Ν. 4479/Α΄94/ 29-6-2017 (τροπ. 2725/Α΄121/999), υπόκειται σε αίτηση θεραπείας εντός µηνός από την κοινοποίησή της σε κάθε ενδιαφερόµενο.