Δημοτικοί Ξενώνες Χρυσοπηγής: Αναβάθμιση μεν, χωρίς… άδεια λειτουργίας δε!!!

Δημοτικοί Ξενώνες Χρυσοπηγής: Αναβάθμιση μεν, χωρίς… άδεια λειτουργίας δε!!!

Το παράδοξο της αναβάθμισης των Δημοτικών Ξενώνων της Χρυσοπηγής, αλλά της μη… αξιοποίησής τους λόγω… μη άδειας λειτουργίας!!! ,ανακοίνωσε η Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών, σε ανάλογη ερώτηση από τη δημοσιογράφο Δέσποινα Γιαννακίδου, παραδέχθηκε ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι ξενώνες της Χρυσοπηγής καθώς είναι…. «δύσκολο» να εκδοθεί Προεδρικό διάταγμα που να αναιρεί αυτό που εκδόθηκε το 1980 και στο οποίο, η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με αποτέλεσμα να επιτρέπονται ελάχιστες χρήσεις.

Να σημειωθεί πως πριν δυο χρόνια (Νοέμβριος του 2017) είχε επιχειρηθεί να γίνει τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος του 1980 (Δημαρχία Ανδρέου), ώστε να επιτρέπεται πλέον η κατασκευή σταβλικών, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όπως επίσης και ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων, στην ευρύτερη περιοχή Μετοχίου και πιο συγκεκριμένα, σε περιοχή που εκτείνεται μέχρι τους ξενώνες Χρυσοπηγής και τους Επταμύλους, χωρίς όμως αυτό να γίνει εφικτό.

Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της απόφασης για την αναβάθμιση, καθώς όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση θα κατηγορούνταν ότι άφησε τις κατασκηνώσεις να ρημάξουν.

Ετσι γεννάται το ερώτημα πως επενδύονται χρήματα σε ένα έργο που δεν έχει άδεια λειτουργίας και γιατί ο Δήμος Σερρών δεν κινήθηκε στο να λυθεί παράλληλα το θέμα με την άδεια.

All-focus

Κατά τα’άλλα στη συνέντευξη τυπου που έδωσε και παρουσίασε τα έργα αναβάθμισης ο Δήμαρχος Σερρών είπε:

Η δημοτική αρχή έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ξενώνες της Χρυσοπηγής από τότε που ανέλαβε το Δήμο Σερρών Ιανουάριο του 2011 μέχρι τώρα και έχει πραγματοποιήσει πολλές και συνεχόμενες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων, με αποκορύφωμα το έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των δημοτικών ξενώνων Χρυσοπηγής, μέσω προγράμματος, προϋπολογισμού 300.000, το οποίο ολοκληρώνεται τώρα και θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το κτιριακό συγκρότημα. Αυτήν την στιγμή το κτιριακό συγκρότημα των ξενώνων Χρυσοπηγής βρίσκεται σε άριστη κατάσταση”.

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψη του στους ξενώνες της Χρυσοπηγής την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, προκειμένου να ενημερωθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των δημοτικών ξενώνων Χρυσοπηγής προϋπολογισμού 300.000ευρώ. Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση.

Το παραπάνω έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”2014-2020. Η πρόταση του Δήμου στο παραπάνω πρόγραμμα κατατέθηκε στις 21-07-2016, εγκρίθηκε στις 15-06-2017, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου μεταξύ Δήμου και αναδόχου υπογράφτηκε στις 24-09-2018, οι εργασίες ξεκίνησαν στις 26-11-2018 και ολοκληρώνονται  μέσα στον  Αυγούστο 2019.

All-focus

Οι εργασίες που έχουνε γίνει, σύμφωνα με την μελέτη του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των δημοτικών ξενώνων Χρυσοπηγής προϋπολογισμού 300.000ευρώ είναι οι εξής:

  • -Ανακατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ, ενός γηπέδου τένις και ενός γηπέδου βόλεϋ στον αύλειο τσιμεντοστρωμένο χώρο των ξενώνων Χρυσοπηγής.
  • Κατασκευή ασφαλτικού τάπητα, εξοπλισμός των γηπέδων όπως μεταλλικοί ορθοστάτες, μπασκέτες, φιλέ, διαγράμμιση γηπέδων και εξασφάλιση προσβασιμότητας στο χώρο των γηπέδων από ΑΜΕΑ.
  • -Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας με την εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν δύο ηλιακά συστήματα ζεστού νερού.
  • -Ενισχύθηκε ο περιμετρικός φωτισμός με 30(τριάντα) φωτιστικά με λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

Ευχαριστίες του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Προγραμματισμού, όπως επίσης τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα προγραμματισμού Κώστα Καρπουχτσή, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα με αποτέλεσμα την υλοποίηση του.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και συνεχάρη την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ κυρία Βασιλική Μπουρβάνη – Ζαφειριάδου, διότι ως υπεύθυνη για τη λειτουργία των δημοτικών ξενώνων Χρυσοπηγής συνετέλεσε τα μέγιστα για την καλή συντήρηση των κτιρίων και την άριστη κατάσταση στην οποία  βρίσκονται σήμερα.