Διοικητικά στην Κεντρική Μακεδονία, τηλεοπτικά στην… Ανατολικη. ΠΑΡΑΛΟΓΟ;;;

Διοικητικά στην Κεντρική Μακεδονία, τηλεοπτικά στην… Ανατολικη. ΠΑΡΑΛΟΓΟ;;;

σερρες-digea coverage mapΈντονες είναι οι διαμαρτυρίες από την πόλη και τον Νομό των Σερρών. Έλαβαν μάλιστα και την μορφή ερωτήσεων στη Βουλή. Διαμαρτύρονται επειδή τηλεοπτικά εντάχθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κι έτσι βλέπουν συγκεκριμένα περιφερειακά κανάλια. με τα νέα της Καβάλας, της Θράκης, της Δράμας. Ζητούν τηλεοπτική επιστροφή στην κεντρική Μακεδονία. Εκεί που ήταν πριν την Digea.

Το παράλογο της υποθέσεως θα ήταν ότι αν η μετάβαση πχ. Γινόταν τον Απρίλιο, προ των Περιφερειακών εκλογών, οι σερραίοι θα φλομώνονταν σε διαφημιστικά σποτ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ενώ ο κάτοικος της Καβάλας θα έβλεπε σποτ της Κεντρικής Μακεδονίας από τα σερραϊκά κανάλια.

Ο βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης κατέθεσε σχετική ερώτηση που αρχίζει ως εξής: Στις 5 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκε η τρίτη περιοχική ψηφιακή μετάβαση της χώρας στην Περιφερειακή Ζώνη που περιλαμβάνει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Σε αυτό το περιοχικό switch-off του έργου της μετάβασης, ενεργοποιήθηκαν συνολικά 21 κέντρα εκπομπής, τα οποία έδωσαν πρόσβαση σε πάνω από 850.000 κατοίκους στο επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας καθώς και για 18 περιφερειακά κανάλια (Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών).Ωστόσο, το γεγονός ότι ο νομός Σερρών έχει υπαχθεί ψηφιακά στην Ευρύτερη Περιοχή Εξυπηρέτησης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΕ4, ΠΖ-1), σύμφωνα με την ΚΥΑ 21161/12-8-2008, ενώ διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως παράδοξο αποτέλεσμα το εξής: ενώ τους 18 περιφερειακούς Τ/Σ – μεταξύ αυτών και των σερραϊκών- μπορούν να τους βλέπουν όλοι οι κάτοικοι των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Θάσου, Έβρου, καθώς επίσης και των νησιών Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Σαμοθράκης και Ψαρών, οι κάτοικοι του νομού Σερρών δεν μπορούν να παρακολουθούν τους περιφερειακούς Τ/Σ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.