Διοργάνωση συνεδρίων και εταιρικές εκδηλώσεις: Πως θα επιλέξετε τον χώρο διεξαγωγής

Διοργάνωση συνεδρίων και εταιρικές εκδηλώσεις: Πως θα επιλέξετε τον χώρο διεξαγωγής

Η διοργάνωση συνεδρίων γίνεται ολοένα και συχνότερη σε επιχειρησιακούς και εκπαιδευτικούς κλάδους, αφού δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να λαμβάνουν γνώσεις και να έρχονται σε επαφή με σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν.

Πριν κλείσετε τον χώρο είναι πολύ σημαντικό να τον επιθεωρήσετε. Αν διοργανώνετε συχνά συνέδρια και εταιρικές εκδηλώσεις, τότε μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιος είναι ο σωστός χώρος και ποιες παράμετροι πρέπει να ισχύουν, ώστε να εξασφαλίζονται όλα τα θετικά χαρακτηριστικά.

Όταν βρεθείτε στον χώρο, οι ερωτήσεις που πρέπει να υποβάλλετε είναι:

  1. Ποια είναι η χωρητικότητα του χώρου;

Για να μην βρεθείτε εξ απροόπτου, πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο χώρος έχει την κατάλληλη χωρητικότητα και την άνεση, ώστε να δημιουργείται μία ατμόσφαιρα ευχάριστη και να είναι οι καλεσμένοι και οι συμμετέχοντες ευχαριστημένοι.

  1. Υπάρχουν επιπλέον δωμάτια, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αποθηκευτικοί χώροι;

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός και άλλα εξοπλιστικά μέσα, πρέπει κάπου να αποθηκεύονται. Ρωτήστε τους επαγγελματίες/ειδικούς αν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πάσης φύσεως ανάγκες.

  1. Εφόσον χρειαστεί διατίθεται εξοπλισμός ή/και προσωπικό;

Οι εταιρικές εκδηλώσεις σε πολλές περιπτώσεις εμπίπτουν σε ένα all-inclusive packet που περιέχει και εξοπλισμό (οπτικοακουστικά μέσα, φωτισμός, διακοσμητικά αντικείμενα, εφεδρικά συστήματα κ.α.) και ειδικό προσωπικό που χειρίζεται σωστά τα παραπάνω. Από την άλλη χρειάζεται και προσωπικό για την προσφορά των εδεσμάτων και των ποτών.

  1. Υπάρχει χώρος parking;

Ακόμα και σε περιοχές με άριστο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι όσοι έρθουν με το προσωπικό τους ΙΧ θα έχουν πρόσβαση στο parking και μάλιστα δωρεάν. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος ώστε κάποιος να επιλέξει να μην έρθει στο συνέδριο, εφόσον δεν μπορεί να έχει αυτήν την πολυτέλεια.

Για οποιεσδήποτε άλλες απορίες και πληροφορίες, απευθυνθείτε στους επαγγελματίες του ALL ABOUT EVENTS και διοργανώστε το πιο επιτυχημένο συνέδριο!