ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Η ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου είναι η νέα Καλλιτεχνική Διευθυντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών καθώς αυτή ήταν η επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 2/3. Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 11 υποψηφιότητες που κατέθεσαν αίτηση.

Η  θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, παρέμενε κενή για ένα χρόνο περίπου, μετά τη λήξη της θητείας του Παναγιώτη Μέντη.

Η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Απριλίου και η θητεία της θα είναι τριετής με ετήσια ανανέωση.

Βιογραφικά στοιχεία

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου είναι ένα οικείο πρόσωπο για τους Σερραίους καθώς πέρα από ηθοποιός συμμετείχε ενεργά στα κοινά.

Από το 2007 έως 31/12/2010 ήταν πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και το 2008- 2009 ήταν αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Σερρών. Από το 2010 είναι υπεύθυνη της Ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κόρη του Γιάννη Ευαγγελίδη και της Σερραίας Βίλμας Τσακίρη. Σπούδασε Φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Στο θέατρο ξεκίνησε το 1992 με τον θίασο του Γ. Κιμούλη στο έργο «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Ροστάν. Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες θεατρικές και τηλεοπτικές. Από το 2002 ζει στις Σέρρες.

Έχει τρία παιδιά.


Επαγγελματική καριέρα

Από 2007-2010 συνεργάστηκε με το κρατικό θέατρο Β. Ελλάδος.

2012: «Το Παρδαλό Κασκόλ» κείμενο Κ. Ευαγγελίδου, μουσική Κ.Ευαγγελίδης σκηνοθεσία Δ.Σειτάνης στο Ακαδήμεια κέντρο πολιτισμού.
Αύγουστος 2012 – Mάρτιος 2013 : » Συναντήσεις στον εξώστη » ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ Σερρών.
Φλεβάρης – Μάρτης 2013: » Φύλλα της…» του Ανδρέα Φλουράκη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.
Από το 2014 είναι φοιτήτρια στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
2015-2016 συνεργασία με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών » Θέλω να το ξέρεις» του Π. Μέντη σκηνοθεσία Κ. Ευαγγελίδου, » Η Αλίκη στην χώρα των ψαριών» του Γ. Ξανθούλη σκηνοθεσία Κ. Ευαγγελίδου, » Εφτά λογικές απαντήσεις» του Λ. Προυσαλίδη σκηνοθεσία Ν. Σακαλίδης. Ραδιόφωνο ΖΕΝΙΘ 88.8. Ερασιτεχνική ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ » Η θεία απ’ το Σικάγο» και » Οχτώ γυναίκες κατηγορούνται» διδασκαλία- σκηνοθετική επιμέλεια Κ. Ευαγγελίδου.