Διπλή η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης-Θρησκευτικό όρκο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (video)

Ορκωμωσία-Κυβερνησης-2015-ΚόλλιαΔυο εικόνες εμφάνισε η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατά την ορκωμοσία του υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης (27/1) στο Προεδρικό Μέγαρο.
Διπλή ήταν η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς τα περισσότερα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου από τον ΣΥΡΙΖΑ πήραν πολιτικό όρκο και τα μέλη των ανεξάρτητων Ελλήνων θρησκευτικό όρκο.
Οι κ.κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουϊκ, Γιάννης Πανούσης, Παναγιώτης Σγουρίδης, Παναγιώτης Νικολούδης και Δημήτρης Μάρδας και οι κυρίες Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Έλενα Κουντουρά έδωσαν θρησκευτικό όρκο.
Στην τελετή χοροστάτησε ο επίσκοπος Μεθώνης Μελίτων.

Ορκωμωσία-Κυβερνησης-2015Στη συνέχεια ακολούθησε το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο που πήρε πολιτικό όρκο.
Η τελετή καθυστέρησε αρκετά, διότι δεν ήταν έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα προκειμένου να ορκιστούν και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Επικρατείας για καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης και ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης περίμεναν την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων πριν ορκιστούν

Επίσης, για πρώτη φορά υπάρχει αντρόγυνο στο υπουργικό συμβούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίού, Θόδωρος Δρίτσας και η Αναστασία Χριστοδουλοπούλου αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μακεδονίας-Θράκης, ορίστηκε για την Πέμπτη 29/1 στις 12.00 το μεσημέρι, οπου η κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θα παραλάβει το υπουργείο από τον Γ.Ορφανό.