Δωρεά καρδιακού υπερηχογράφου στο Νοσοκομείο Σερρών από την Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης

Δωρεά καρδιακού υπερηχογράφου στο Νοσοκομείο Σερρών από την Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης

Στην δωρεά ενός σύγχρονου ιατρικού μηχανήματος καρδιακού υπερηχογράφου προχώρησε η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης προς το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Το νέο μηχάνημα αγοράσθηκε από την Ιερά Μητρόπολη, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Ν. Νικολαϊδη.

Το νέο μηχάνημα του καρδιακού υπερηχογράφου τοποθετήθηκε ήδη στην καρδιολογική κλινική του Γ. Νοσοκομείου και τέθηκε αμέσως σε λειτουργία, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Νομού Σερρών.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γ. Νοσοκομείου κ. Ν. Νικολαϊδη, η έλλειψη έως και σήμερα, ενός νέας τεχνολογίας καρδιακού υπερηχογράφου δημιουργούσε δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των ασθενών με καρδιολογικά νοσήματα.

Ο κ. Διοικητής ευχαρίστησε εγκαρδίως την Ιερά Μητρόπολη και προσωπικά τον Μητροπολίτη κ. Θεολόγο, γι’ αυτή την άμεση και συγκινητική κινητοποίηση ανθρωπιάς και αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης, ευχήθηκε η δωρεά αυτή να βοηθήσει στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του καρδιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Σερρών επ’ ωφελεία του λαού.

Επίσης διεβεβαίωσε τον κ. Διοικητή για την βαθειά του εκτίμηση στο σπουδαίο έργο που επιτελεί συνολικώς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σερρών και μάλιστα κάτω από ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες και ευχήθηκε την ευλογία του Θεού στο υψηλό τους έργο.

 

Νέος διοικητής ο Αθανάσιος Ματάκος

Εν αναμονή ανάληψης των νέων καθηκόντων του ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Αθανάσιος Ματάκος ο οποίος ορίστηκε στο «τιμόνι» της Διοίκησης του Νοσοκομείο Σερρών βάσει της επίσημης ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Ματάκος έχει διατελέσει διευθυντής στην Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Σερρών και προϊστάμενος στο Τμήμα Βιομηχανίας και Μεταποίησης στην ενιαία υπηρεσία Βιομηχανίας και Εμπορίου Σερρών. Έχει δίπλωμα Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από την Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει επίσης, μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και διδακτορική διατριβή, επίσης, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με θέμα «Η μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση».