«Δώστε ό,τι μπορείτε»… το νέο «σύνθημα» της Εφορίας!!!

μπορεί να δίνει ακόμα και 20 ευρώ τον μήνα και όταν έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγαλύτερη καταβολή, κρύβεται στο Taxisnet
μπορεί να δίνει ακόμα και 20 ευρώ τον μήνα και όταν έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγαλύτερη καταβολή, κρύβεται στο Taxisnet

«Δώστε ό,τι μπορείτε»… το νέο «σύνθημα» της Εφορίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις 12 δόσεις της ισχύουσας ρύθμισης.

«Εφόσον οι φορολογούμενοι δίνουν αυτό το άτυπο ‘έναντι’ κάθε μήνα μπορούν να προστατευθούν από ενδεχόμενες κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων τους», δηλώνει στα “Νέα” ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Το παραθυράκι στη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία ο φορολογούμενος ανάλογα με το ύψος του χρέους του, μπορεί να δίνει ακόμα και 20 ευρώ τον μήνα και όταν έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγαλύτερη καταβολή, κρύβεται στο Taxisnet. Όπως είναι γνωστό σήμερα οι φόροι έχουν πάψει να εξοφλούνται στις ΔΟΥ, αλλά πληρώνονται αποκλειστικά σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής μέσω του συστήματος Taxis.

Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα στον φορολογούμενο να τυπώνει την ταυτότητα οφειλής, είτε με αναγραφή του οφειλόμενου ποσού είτε χωρίς. Στη δεύτερη περίπτωση, ο φορολογούμενος μπορεί να πάει στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ και να καταβάλει όποιο ποσό έχει τη δυνατότητα. Με τον τρόπο αυτό δείχνει καλή πρόθεση εξυπηρέτησης των φορολογικών του υποχρεώσεων και μπορεί να μπλοκάρει ενδεχόμενες κατασχέσεις, στον βαθμό που όντως βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας.

Την ίδια ώρα πάντως ο φορολογούμενος πρέπει να ξέρει πως το υπόλοιπο ποσό, το οποίο δεν καταβάλλει τοκίζεται πλέον με το νέο “τσουχτερό” τόκο που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο

Σημειώνεται πως οι έναντι πληρωμές αφορούν κυρίως 1,8 εκατ. φορολογούμενους με χρέη έως 5.000 ευρώ και ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν εισπράξεις στα ταμεία του Δημοσίου.