Δούρου και Σταμπουλή κατέγραψαν τα προβλήματα των περιοχών του ν.Σερρών με σκοπό να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ -Αφροδίτη Σταμπουλή_Σέρρες-13Οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρένα Δούρου ( Β΄Αθήνας, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων) και Αφροδίτη Σταμπουλή, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών, περιόδευσαν κατά το τριήμερο 5, 6 και 7 Απριλίου στο νομό, πραγματοποιώντας  πολυάριθμες επισκέψεις και συνομιλίες με δημοτικές αρχές, συνδικαλιστικούς – συνεταιριστικούς φορείς, διοικήσεις δημόσιων υπηρεσιών, κινήσεις πολιτών και απλούς πολίτες.

Το Σάββατο, οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  επισκέφτηκαν τον Δήμο Βισαλτίας, όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καλαϊτζή ενώ, νωρίτερα βρέθηκαν και συζήτησαν με παραγωγούς στην λαϊκή αγορά Σκουτάρεως και Νιγρίτας. 

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χωριό του Εμμανουήλ Παπά  όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους του ομώνυμου χωριού για το θέμα των φωτοβολταϊκών και των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή τους.

Βασικός σκοπός των επαφών αυτών, που πραγματοποιούνται  αυτό τον καιρό σε όλη τη χώρα, είναι να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τους πολίτες, ώστε η όποια ψήφος ανάθεσης προς το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να γίνει ψήφος συμμετοχής και συστράτευσης.  Αυτός είναι και μόνος τρόπος για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής αποτελεσματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: Να βασίζεται στην ανάπτυξη των κοινωνικών και συνδικαλιστικών κινημάτων, στην ενεργό συμμετοχή των εργαζόμενων και των πολιτών.

Κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που αναδείχτηκαν στις συζητήσεις, ήταν:

–          Η  συγκυβέρνηση ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο, για να σταματήσει η διάλυση της κοινωνίας, να αποτραπεί η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος δημόσιας γης και περιουσίας, να πάψουν οι αυτοκτονίες και να επανέλθει το αίσθημα αξιοπρέπειας στους εργαζόμενους και τους πολίτες.
Κάθε μέρα της συγκυβέρνησης αντιστοιχεί σε όλο και μεγαλύτερο ξόδεμα ανθρώπινων ζωών, δημόσιου πλούτου, κοινωνικών δομών και θεσμών.

–          Για το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ άμεση προτεραιότητα αποτελούν οι μακροχρόνια άνεργοι. Γι΄αυτό και δεσμεύεται για την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας και του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα (750 ευρώ).

–          Απόλυτη ανάγκη αποτελεί και η επαναφορά των δημοκρατικών-κοινοβουλευτικών θεσμών, που καταστρέφονται μεθοδικά, ως «φυσική» συνέπεια των πολιτικών του ΔΝΤ και της Τρόικα, στρώνοντας χαλί υποδοχής στη Χρυσή Αυγή. Καίριες και τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΝΔ και των εταίρων της στη συγκυβέρνηση για το γεγονός ότι οι ρατσιστικές- αντικοινωνικές πρακτικές  της Χ.Α. γίνονται αποδεκτές από τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και επιβάλλεται κεντρική πολιτική ατζέντα από το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα.

–          Σημαντικότατο, επίσης, μέρος του αγώνα για τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών αποτελεί και η ενίσχυση των θεσμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία οδηγείται σε ολοκληρωτική απαξίωση, καθώς καλείται, μέσα σε ένα ασφυκτικά διαμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο, να λειτουργήσει ως μηχανισμός εφαρμογής των καταστροφικών συνταγών ΔΝΤ-συγκυβέρνησης στις τοπικές κοινωνίες. 

 ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΕΡΡΩΝ