Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Δήμου Σερρών με τη WWF Ελλάς

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Δήμου Σερρών με τη WWF Ελλάς

Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου, και οι Δήμοι δεν θα μπορούσαν παρά να γιορτάσουν την ημέρα αυτή διοργανώνοντας δράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Η ημέρα αυτή, πέρα από μια αφορμή για να αναδειχθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, είναι και μια γιορτή στην οποία ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει συμβάλλοντας έμπρακτα, στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το αστικό πράσινο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα.

Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, έχουμε πολύ λιγότερους χώρους πρασίνου από όσους χρειαζόμαστε. Όμως πολλές φορές αντί να αγκαλιάσουμε τους πράσινους χώρους, αδιαφορούμε για αυτούς, αγνοώντας το πόσο σημαντικοί είναι για το περιβάλλον και την σωματική και ψυχική μας υγεία.

Ο Δήμος Σερρών ανταποκρινόμενος, στο κάλεσμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος  διοργανώνει και φέτος όπως και κάθε χρόνο πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά.

WWF-Ελλάς1-660x400Το ECO Festival του Δήμου Σερρών θα πραγματοποιηθεί από τις 5-8 Ιουνίου με τη συμβολή τοπικών φορέων που συμμετέχουν στις δράσεις αλλά και εθελοντών. Το WWF Ελλάς θα βρίσκεται εκεί στις 8 Ιουνίου από τις 9.00-13.00, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ με τη δράση «Πράσινοι χαρτογράφοι», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αστικό πράσινο, μέσα από το οποίο τα παιδιά εξερευνούν και ανακαλύπτουν τα οφέλη του πρασίνου, αλλά και τις αλλαγές που επιθυμούν σε αυτό.

Οι δράσεις διοργανώνονται από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τ.Υ. Δήμου Σερρών και το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς με υπεύθυνη-συντονίστρια την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με την Α’/θμια και Β’/θμια Εκπαίδευση Ν.Σερρών καθώς επίσης και όλων των δομών του Δήμου (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.- Άρτιο, ΟΠΑΚΠΑ, ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε. κτλ).