Δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών για την Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών για την Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

SONY DSCΗ Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στα πλαίσια του εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου διοργάνωσε δράσεις για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων που επισκέφθηκαν τον χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης καθώς και δύο παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων από τις συγγραφείς τους, την Πέμπτη 2 και το Σάββατο 4 Απριλίου.

SONY DSCΟι μικροί μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στα «Μονοπάτια των Βιβλίων», ένα παιχνίδι γνωριμίας με τα βιβλία της βιβλιοθήκης, να ενημερωθούν για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και να κατασκευάσουν Πασχαλινούς σελιδοδείκτες με την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Βραχλιώτου, βιβλιοθηκονόμου και της κ. Κωνσταντίνας Αραμπατζή, εκπαιδευτικού.

SONY DSCΤην Πέμπτη 2 Απριλίου, οι κ. Ελπίδα Παπαδανιήλ και Ελένη Καραγιάννη παρουσίασαν στα παιδιά το βιβλίο τους «Εφήμερο , ακολουθώντας το νόημα της ζωής» μέσα από συζήτηση και δραστηριότητες και δημιούργησαν μαζί τους κατασκευές εμπνευσμένες από τις περιπέτειές του μικρού αυτού εντόμου.

Το Σάββατο 4 Απριλίου, η κ. Γιάντσιου Χρυσή, συγγραφέας του βιβλίου «Ο γυρισμός της Μινοδώρας», διάβασε μαζί με τους μικρούς αναγνώστες που είχαν συγκεντρωθεί στο λόφο της παιδικής βιβλιοθήκης αποσπάσματα του βιβλίου της και συζήτησε μαζί τους.