Δράσεις του ΜΓΣ Πανσερραϊκός για την «Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Αυτό το έτος, γιορτάζουμε για πρώτη φορά την *Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη*. Εμείς στα Ηνωμένα Έθνη γνωρίζουμε ότι ο Αθλητισμός είναι μια παγκόσμια γλώσσα που ενώνει ομάδες και δεν διαιρεί τα έθνη
Ο αθλητισμός ενώνει την νεολαίας μας, ευνοεί την καλή υγεία και χαράζει τις αξίες των Ηνωμένων Εθνών, όπως η ισότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό και το ευ αγωνίζεσθε.
Ο αθλητισμός μας βοηθά στη διάδοση των μηνυμάτων της ειρήνης, την οδήγηση της κοινωνικής αλλαγής και την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.
Αυτή η Παγκόσμια Ημέρα θα αναδείξει το δυναμικό του αθλητισμού για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εξάλειψη των εμποδίων και την προώθηση της παγκόσμιας αλληλεγγύης.
Για να επιτύχουμε τους στόχους μας, χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο: τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς, τον αθλητικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών.
Καλώ όλους τους πολίτες του κόσμου να ενταχθούν σε αυτό το αυξανόμενο κίνημα και να γίνει μέλος της ομάδας μας να αξιοποιήσει τη δύναμη του αθλητισμού για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου για όλους. 
 Ban Kimoon

Ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ενστερνιζόμενος τους ίδιους στόχους και αξίες συμμετέχει στην ημέρα με τις δράσεις :

– Προώθηση  στα σχολεία της πρόσκλησης του Ban Kimoon για δημιουργία poster  με θέμα το μήνυμα της ημέρας. Η αποστολή των poster  εδώ:                                                            
– Συμμετοχή στην Καμπάνια της  «Άσπρης κάρτας ” όπου συμμετείχαν όλα τα τμήματα του και τα συνεργαζόμενα ASPnet σχολεία για UNESCO της πόλης μας, το 1ο Γυμνάσιο, το  4ο Γυμνάσιο, το 6ο Γυμνάσιο και το 3ο Δημοτικό σχολεία.
Η «Άσπρη κάρτα», σε σχέση με την κόκκινη κάρτα – η οποία σηματοδοτεί την πιο σοβαρή αξιόποινη πράξη που μπορεί να διαπράξει ένας αθλητής – συμβολίζει την αγνότητα και την ειρήνη και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται για να αναπαραστήσει την θετικότητα και εποικοδομητικό έργο που πρέπει να υπάρχει στον αθλητισμό. Υποστήριξης της καμπάνιας της *Άσπρης Κάρτας* εδώ
– Την παρουσίαση της* Ημέρας Αθλητισμού και  Ανάπτυξης για την Ειρήνη* με τους στόχους της στα σχολεία της πόλης μας από τους προπονητές  όλων των αθλημάτων μας,  προωθώντας την πίστη για έναν καθαρό αθλητισμό με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει και για έναν κόσμο, που έχοντας ως βασικό στόχο σε όλα τα επίπεδα την ειρήνη, θα προάγει δυναμικά τις αθλητικές δραστηριότητες στοχεύοντας στην ανάπτυξη και στην θετική εξέλιξη σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.
Στην ημέρα συμμετείχε απ όλη την Ελλάδα ΜΟΝΟ ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ  στο κάλεσμα του προέδρου της FIFA.               
Η δράση εντάσσεται στα *50 Χρόνια Ιστορίας 1964-2014*του.