Δρόμος των Σερρών μετατράπηκε σε … πινακοθήκη! (φωτος)

Δρόμος των Σερρών μετατράπηκε σε … πινακοθήκη! (φωτος)

«Ο δρόμος  (οδός Άγρα) είχε τη δική του παλιά ιστορία, που με τα χρόνια δυστυχώς ξεθώριασε…τ ώρα η μορφή και οι λειτουργίες του καθορίζονται εκ νέου, άλλες φορές διακριτικά με νέες ποιότητες και καλό γούστο..και άλλες με υπερβολές και καταχρηστικές υπερβάσεις!
…η τέχνη πάντως έχει τους δικούς της τρόπους να διορθώνει τα πράγματα… ευτυχώς!»

γράφει ο επιμελητής της δράσης Βασίλης Βαφειάδης

Η ‘‘ARTISTIC TEAM ACTION’‘ (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ), που αποτελείται από εικαστικούς καλλιτέχνες των Σερρών, εγκαινιάζει την παρουσία της στην πόλη δημιουργώντας μια πρόσκαιρη υπαίθρια Γκαλερί.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παρεμβαίνει εικαστικά στον πεζόδρομο της Κουντουριώτη, μετατρέποντας ένα παράλληλο στενό (Άγρα) σε  Πινακοθήκη του δρόμου.

Οι καλλιτέχνες της Ομάδας Δράσης αξιοποιούν επιφάνειες και αρχιτεκτονικά στοιχεία, νοηματοδοτόντας εκ νέου το αστικό περιβάλλον στο παλιό εμπορικό κέντρο των Σερρών.

Συμμετέχουν οι:

ΑΛΕΞΙΟΥ – ΑΝΘΥΜΙΔΟΥ –  ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ – ΔΑΜΠΑΛΗΣ –   ΚΑΤΣΙΛΑΚΗΣ –  ΛΑΣΚΑΡΗΣ – ΓΚΕΝΙΟΣ – ΓΚΟΥΓΚΟΥΦΚΑΣ –ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗ – ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ-  ΜΑΚΙΝΑΤΖΗΣ  – ΤΟΛΙΟΣ – ΦΤΕΛΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ και θα δοθεί η δυνατότητα οι επισκέπτες να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους δημιουργούς.

Την επιμέλεια της δράσης έχει ο Βασίλης Βαφειάδης και την οργανωτική υποστήριξη – Χορηγία παρέχει το ΜΠΡΙΚΙart. Η έκθεση θα διαρκέσει έως στις 30 Σεπτεμβρίου 2015

Advertisements