ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: «Με την διοίκηση του κ. Αγγελίδη έχει διαιωνιστεί ένα ‘’καθεστώς ανευθυνότητας ’’ »

Παράταξη-φωτιάδηΣυνέντευξη τύπου έδωσε η ομάδα επικοινωνίας της δημοτικής παράταξης «Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης-Στέφανος Φωτιάδης» στον δήμο Σερρών το πρωί της Παρασκευής (19/7), με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην ΚΕΔΗΣ και την κατάληψη του κτηρίου από τους εργαζομένους. Αυτό που τόνισαν ήταν ό,τι: «Για ακόμη μια φορά, η πλημμελής και ανεύθυνη διαχείριση ουσιαστικών θεμάτων, όπως αυτό του προϋπολογισμού της ΚΕΔΗΣ, από την σημερινή δημοτική αρχή, έπληξε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα συμπολιτών μας, εννοώντας όλους τους ωφελουμένους των προγραμμάτων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ», αλλά και έβαλε σε κίνδυνο τη λειτουργία της ΚΕΔΗΣ, συμπεριλαμβανομένου και των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

ΚΕΔΗΣ-κατάληψη» Απεναντίας η σταθερή και υπεύθυνη στάση της παράταξης μας στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας όπως, επίσης, και σε θέματα διοίκησης και καθημερινότητας αποτελεί πραγματικότητα. Με την παρουσία μας, στην ΚΕΔΗΣ, υπηρετήσαμε την ουσία και την κοινωνία και όχι φθηνούς ψηφοθηρικούς βερμπαλισμούς. Το «λουκέτο» στην Επιχείρηση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει για μας πρόσφορο πεδίο ανέξοδου ψηφοθηρικού  λαϊκισμού.

    Εμείς έχουμε σαφή κοινωνικό-πολιτικό προσανατολισμό, με συγκεκριμένες και διακριτές θέσεις και ρόλους, τον οποίο καταθέσαμε προεκλογικά και είναι διαδικτυακά προσβάσιμος.

    Ο τομέας της κοινωνικής πολιτικής, της πρόληψης και της διασφάλισης της δημόσιας και της ατομικής υγείας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές μας.

     Η επέκταση και η ενίσχυση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» θα έπρεπε να αποτελεί πρώτο μέλημα και πρώτη προτεραιότητα στην Επιχείρηση, πόσο μάλλον τώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει, που τα Κέντρα Υγείας και τα Κρατικά Κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων φθίνουν λειτουργικά σε καθημερινή βάση.

     Δυστυχώς, όμως, βλέπουμε ότι με την διοίκηση του κ. Αγγελίδη έχει διαιωνιστεί ένα ‘’καθεστώς ανευθυνότητας’’ και επιδερμικής αντιμετώπισης ουσιαστικών και καίριων ζητημάτων.

    Περίτρανη απόδειξη τα παρακάτω :

  Η Δημοτική Αρχή, δια του εκπροσώπου της κ. Γαλάνη , σε συνέντευξη στις 10-Ιουλίου 2013, μας λέει ότι οι απαιτήσεις του προέδρου της ΚΕΔΗΣ, κ. Ιωάννη Δήμου, για το έτος 2013, είναι περί των 60.000 Ευρώ.

  Στις 15 Ιουλίου, πέντε μέρες αργότερα , οι εργαζόμενοι καταλαμβάνουν το κτίριο της ΚΕΔΗΣ. και ο κ. Δήμου απαιτεί 500.000 Ευρώ από τον Δήμο Σερρών, θέτοντας ελάχιστο όριο διαπραγμάτευσης το ποσό των 250.000Ευρώ, κρίνοντάς το απαραίτητο για την συνέχεια της λειτουργίας της Επιχείρησης.

  • Τελικά υπάρχει συντονισμός  ;
  • Υπάρχει συνέπεια ;
  • Υπάρχει προγραμματισμός ;
  • Υπάρχει ιεράρχηση ;
  • Υπάρχει συνεννόηση στην Δημοτική Αρχή ;

    Για μας δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός για την  πορεία  των  δομών κοινωνικού χαρακτήρα, για την ΚΕΔΗΣ, η οποία αποτελεί σημαντικό βραχίονα του Δήμου Σερρών δεδομένου ότι υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσής της. Η αφελής υπαγωγή, μεταφορά του θέματος στην Αθήνα αγοράζοντας λίγο χρόνο σε βάρος, διαχρονικά, της ύπαρξης της ΚΕΔΗΣ μας ανησυχεί.

Επιβεβαιωθήκαμε, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά για τις θέσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο (οράτε τοποθέτηση της κ. Σταλακτής Ηλιοπούλου στις 19/12/2012).

    Η παράταξή μας θα συνεχίσει να στηρίζει με συνέπεια, στα πλαίσια της δέουσας συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή, την ωφέλεια των συμπολιτών μας από τα προγράμματα και τις δράσεις της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και την εξασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας όπως και την απρόσκοπτη λειτουργία της.

   Διότι αντιλαμβανόμαστε ότι η εισαγωγή της Επιχείρησης σε νέες περιπέτειες θα πλήξει μια μεγάλη και ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και θα καταρρεύσει μια κατάκτηση, ένα κεκτημένο το οποίο αποκτήθηκε με όμορφους και λαοπρόβλητους αγώνες πολλών ετών και το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό στην Αυτοδιοίκηση, αναφορικά βεβαίως στα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής.

Advertisements