Δυναμική συμμετοχή στην Γενική Απεργία της 27/11, στις Σέρρες παρά το χιονόνερο! (φωτο)

Δυναμική συμμετοχή στην Γενική Απεργία της 27/11, στις Σέρρες παρά το χιονόνερο! (φωτο)

27Νοεμ-απεργια-09Με το σύνολο σχεδόν της Σερραϊκής αγοράς κλειστή, μετά την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕΣΣ και παρά το χιονόνερο και την χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην πόλη των Σερρών, δυναμική ήταν η συμμετοχή στην απεργία που διοργάνωσαν την Πέμπτη 27/11 το Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ.Σερρών της ΑΔΕΔΥ, στα πλαίσια της Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας. Οι απεργοί διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης των Σερρών κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Οι φωτογραφίες είναι από τον ιστοτόπο κοινωνικής δικτύωσης των εργαζομένων στην ΕΡΑ Σερρών

Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης αναφέρουν:

Σήμερα 27 Νοέμβριου 2014, εμείς οι εργαζόμενοι ,οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι έμποροι, οι επαγγελματοβιοτέχνες δίνουμε το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο εργατικό κέντρο Σερρών. Τα δεσμά των καταστροφικών μνημονίων οδήγησαν στην φτώχια και την εξαθλίωση την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων των συνταξιούχων, αποτέλεσαν ταφόπλακα για όλο τον κόσμο της εργασίας, διέλυσαν επίσης και όλο το φάσμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διεκδικούμε και απαιτούμε την αποκατάσταση του εισοδήματος του μισθωτού και του συνταξιούχου. Να σταματήσει κάθε σκέψη για απολύσεις διαθεσιμότητες, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας. Να αποκατασταθεί άμεσα το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Να σταματήσει η εξάπλωση του παραεμπορίου και της παραοικονομίας
Να σταματήσει η αισχρή υπερφορολόγηση επιχειρήσεων εργαζομένων και συνταξιούχων
Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ
Να ληφθούν άμεσα μετρά στήριξης των άνεργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
Δεν διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματα του εργαζόμενου, του ανέργου, του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου επιχειρηματία.
Το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων έπεσε βίαια στα επίπεδα της δεκαετίας του ’70 και του ’80, οι άνεργοι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες, οι νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό και με τα μέτρα φορολόγησης των ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) κινδυνεύει με δήμευση η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Οι τράπεζες μας παίρνουν τα σπίτια! Η αγοραστική μας δύναμη μειώθηκε κατά 50% περίπου, η ανεργία τετραπλασιάστηκε, η εργασία εντατικοποιήθηκε, με την πλειοψηφία, όσων εργάζονται, να εργάζονται σε συνθήκες ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, μένοντας απλήρωτοι για μήνες, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις στους κατώτερους μισθούς των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζονται, ήδη σχεδιάζονται 6.500 νέες μέχρι τέλος του 2014, ενώ με το νέο σύστημα της «αξιολόγησης» επιχειρείται η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απολύσεων. Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που στοχεύει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις τράπεζες και τις λεγόμενες ΔΕΚΟ, η πλήρης αποβιομηχάνιση της χώρας και η συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομίας δημιουργεί νέα στρατιά ανέργων και λειτουργεί πιεστικά στο σύνολο της εργασίας για νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς. Οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και η ανταποδοτικότητα στις όποιες κοινωνικές παροχές και στις παροχές υγείας, καθώς και η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων έχει φέρει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εμπόρους σε απόγνωση και την κοινωνία σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης. Το ασφαλιστικό και οι συντάξεις οδηγούνται στη λαιμητόμο, αφού μετά τη διαχρονική, μεταπολεμική καταλήστευση,το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων με το PSIκαι τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, προετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα, για να «εισέλθουμε» στο νέο σύστημα, όπου το κράτος θα εγγυάται τη «σύνταξη» των 360€. Όμως αυτό που  προκαλεί τα αισθήματα των εργαζομένων και του λαού μας είναι ότι συνεχίζουν να μας «δουλεύουν». Μεγαλόφωνα αναγγέλλουν ότι τα μνημόνια τελείωσαν και η τρόικα φεύγει, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε «ιθαγενείς», που δεν καταλαβαίνουν ότι τρόικα και μνημόνια είναι όλοτο πλέγμα των αντεργατικών, αντιδημοκρατικών μέτρων που έχουν ληφθεί, ότι είναι η συνέχιση της ίδιας αντεργατικής πολιτικής που εντείνεται, είναι η όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων και η διεύρυνση των ταξικών ανισοτήτων, είναι ο αυταρχισμός και η κατάργηση δικαιωμάτων. Και αυτά όχι μόνο παραμένουν, αλλά θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι και ο μοναδικός δρόμος που μας έχει απομείνει. Η μοναδική επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι έμποροι είναι να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα φύγει και δεν θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο αν δεν τη διώξουμε εμείς με τους αγώνες μας.
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 27/11/2014 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ & ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ !
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ !