Δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του ασφαλιστικού στις Σέρρες

Δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του ασφαλιστικού στις Σέρρες

Συλλαλητήριο οργάνωσε το ΠΑΜΕ  το πρωί του Σαββάτου 23 Γενάρη, στις 11:00π.μ. στην πλ. Ελευθερίας των Σερρών. Μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Σερρών (περίπου 100-150) για να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της Κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης των Σερρών, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε παράλληλα με άλλα σε πολλές πόλεις της χώρας και αποτελεί προοίμιο για την νέα απεργιακή κινητοποίηση της 4 Φλεβάρη στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας

ΠΑΜΕ-Σερρες-πορεία-2016-01-23 11.48.49Όπως αναφέρουν στη προκήρυξη που διένειμαν στους Σερραίους πολίτες:

 Να μην περάσει το νέο έγκλημα!

Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε «πως υπάρχουν και χειρότερα»! Γι’ αυτό μαζί με την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με τις συνεχείς απολύσεις, με τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων, μέχρι και λοκ αουτ, πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφέρουν και δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν στη γωνιά!

Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το ασφαλιστικό!

Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας!

Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.

Το ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος!

Για εμάς είναι η ζωή μας!

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Δε θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δε μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πιστή στο άρμα της ΕΕ, ακολουθεί κατά γράμμα μία-μία τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων δε λέει να κοπάσει! Το νέο έτος πρέπει να μας βρει ετοιμοπόλεμους! Με ισχυρό ταξικό μέτωπο μπορούμε να καθυστερούμε, να ματαιώνουμε σχεδιασμούς και μέτρα, αλλά αυτό δε φτάνει.

Πρέπει να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις!

Να μην λείψει κανείς από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 4 Φλεβάρη, στις 10:30π.μ. στην πλ. Ελευθερίας