Δυο αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο Βισαλτίας με προϋπολογισμό 5.500.000 ευρών

Δυο αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο Βισαλτίας με προϋπολογισμό 5.500.000 ευρών

Δυο εξαιρετικά σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο Βισαλτίας ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίασή του. Τα δυο έργα έχουν προϋπολογισμό 5,5 εκ. ευρώ και όπως τόνισε στο περιφερειακό συμβούλιο η δήμαρχος Βισαλτίας, Αγνή Δουβίτσα, είναι πολύ κρίσιμα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, καθώς τα δυο ρέματα περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές.

Ο δήμος αναλαμβάνει να διευθετήσει τα ζητήματα απαλλοτριώσεων

Η κ. Δουβίτσα επισήμανε πως προκειμένου να μην καθυστερήσουν οι παρεμβάσεις ο δήμος αναλαμβάνει να διευθετήσει τα ζητήματα απαλλοτριώσεων, καθώς ο χαρακτήρας των έργων είναι εξαιρετικά επείγον.

Τα δυο έργα είναι:

  • -Διευθέτηση σε τμήμα του χειμάρρου Ευκαρπίας Ν. Σερρών, προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ.
  • -Διευθέτηση Τάφρου Σησαμιάς, προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ.

Τα δυο αντιπλημμυρικά έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μείζονος σημασίας για το νομό Σερρών

Το έργο της διευθέτησης της Τάφρου Σησαμιάς θεωρείται μείζονος σημασίας για το νομό Σερρών, διότι αφορά στην κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων για τη διευθέτηση της τάφρου σε συνολικό μήκος 4,59 χλμ., για να δώσει λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών που παρατηρούνται κάθε χρόνο στις περιοχές που διατρέχει η τάφρος, προστατεύοντας έτσι τη δημόσια υγεία, τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία αλλά και το περιβάλλον γενικότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διευθέτηση συνοδεύεται κι από εκτεταμένο καθαρισμό, διότι όπως είπε και η δήμαρχος, η κατάσταση με τα απορρίμματα είναι άσχημη και εγκυμονεί κινδύνους και για τη δημόσια υγεία.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για το χείμαρρο Ευκαρπίας, για τον οποίο στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται παρεμβάσεις διευθέτησης στο τμήμα του που διασχίζει τον οικισμό της Ευκαρπίας, στη δημοτική ενότητα Τραγίλου, που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο προβλήματα πλημμυρών.