Δυο χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Σωτηρία Χαριτίδου στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάντμιτον ΑμεΑ

Δυο χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Σωτηρία Χαριτίδου στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάντμιτον ΑμεΑ

Δύο Χρυσά Μετάλλια κατέκτησε η σερραία Σωτηρία Χαριτίδου στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάντμιτον ΑΜΕΑ που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή το Σαββατοκύριακο 13/14-4. Η Σωτηρία Χαριτίδου αγωνίζεται στην ομάδα του Ηρόδικου Κομοτηνής, (λογω έλλειψης αντίστοιχης ομάδας στις Σέρρες), ενώ προπονητής της είναι ο  Αλέξανδρος Καντζόγλου (του Πλάτων Σερρών)

Στο πρωτάθλημα που συνδιοργάνωσαν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και ο Δήμος Κομοτηνής, συμμετείχαν 14 αθλητές και αθλήτριες από τους συλλόγους Μέγας Αλέξανδρος, Αετοί Θεσσαλονίκης, Εν Σώματι Υγιεί, ΠΑΣΚΑ, Κότινος και Ηρόδικος.

Η Σωτηρία Χαριτίδου, με τον προπονητή της στις Σέρρες Αλέξανδρο Καντζόγλου (ΠΛΑΤΩΝ)

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος πρώτευσε στο Ατομικό WH1 ανδρών, στο ΜΑΧ 3POINTS Διπλό μεικτό (με τη Σεμιχά Ριζάογλου) και στο ΜΑΧ 3POINTS Διπλό ανδρών (με τον Χρήστο Μπαλόγλου).

Τρία μετάλλια και συγκεκριμένα δύο χρυσά και ένα ασημένιο, πήρε ο Θωμάς Αριστοτέλης Καραγιάννης (Εν Σώματι Υγιεί) αφού ήταν πρώτος στο SL3 Ατομικό ανδρών αλλά και στο  SL3/SL5 Διπλό μεικτό (με τη Σωτηρία Χαριτίδου). Ακόμα ήταν δεύτερος στο SU5 Διπλό ανδρών με συμπαίκτη τον Παναγιώτη Καραμανλίδη).

Τα Χρυσά μετάλλια της Χαριτίδού ήταν:

SU5 Ατομικό γυναικών

  1. Σωτηρία Χαριτίδου (Ηρόδικος),2. Μαρία Ποτουρίδου (Κότινος)

SL3/SL5 Διπλό μεικτό

  1. Σωτηρία Χαριτίδου (Ηρόδικος)/Θωμάς Αριστοτέλης Καραγιάννης (Εν Σώματι Υγιεί), 2. Μαρία Ποτουρίδου/Φώτιος Ντεφίδης (Κότινος)

Το ξεκίνημα με το Badminton

Σε συνέντευξη της στον anexartitos.gr η Σωτηρία Χαριτίδου, μας είπε πως ξεκίνησε το αγώνισμα το 2014 και προπονείται δύο φορές την εβδομάδα στο 2ο ΓΕΛ Σερρών, υπό τις οδηγίες του Αλέξανδρου Καντζόγλου.

Με το άθλημα του Badminton ασχολούνται άτομα με αθλητική κουλτούρα, τα οποία ήθελαν ένα άθλημα κλειστού χώρου, που παίζεται 12 μηνες τον χρόνο. Χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες (+30, +35, +40, +45) άνδρες και γυναίκες ή μικτό στα διπλά.

Σκοπός είναι η χαρά της άθλησης, και όχι τόσο η διάκριση και τα μετάλλια στους αγώνες.

Σερραίοι που ασχολούνται με το Μπαντμιντον στις Σέρρες, υπό τις οδηγίες του Αλέξανδου Καντζόγλου (ΠΛΑΤΩΝ)

Πως βρέθηκε στον Ηρόδικο

Σε έναν τουρνουά που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη της έγινε πρόταση, από τον προπονητή του Ηρόδικου κ.Μπάμπη Ιορδάνου, να συμμετάσχει στο τμήμα ΑμεΑ (καθώς είχε τις προϋποθέσεις) κι έτσι βρέθηκε στο οργανωμένο Σωματείο της Κομοτηνής.

Από τη στιγμή που έγινε η πρόταση, και η ένταξη στην ομάδα του Ηρόδικου, οι προπονητές του συλλόγου εντατικοποίησαν την προετοιμασία για να είναι έτοιμη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η στοχευμένη δουλειά έφερε τα αποτελέσματα στους αγώνες, που ήταν τα δύο χρυσά μετάλλια στο απλό και στο διπλό μικτό.

Η τωρινή επιτυχία αποτελεί «καρπό» της σωστής δουλειάς που γίνεται στον σερραϊκό σύλλογο του Πλάτωνα Σερρών, ενός εκ των κορυφαίων συλλόγων στο Πανελλήνιο, με πολλές επιτυχίες και πρωταθλητές, όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστίες

Η Σωτηρία Χαριτίδου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Ηρόδικος» Μιχάλη Ραγκούση και τον προπονητή της ομάδας Μπάμπη Ιορδάνου, καθώς και τον προπονητή της στις Σέρρες (ΠΛΑΤΩΝ) Αλέξανδρο Καντζόγλου.