ΑΝ.Ε.ΣΕΡ: Με επιτυχία η α’ φάση του LEADER – Στόχος 15.000.000€ να έρθουν στις Σέρρες

ΑΝ.Ε.ΣΕΡ: Με επιτυχία η α’ φάση του LEADER – Στόχος 15.000.000€ να έρθουν στις Σέρρες

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 5.9.2016 ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδιασμού της πρώτης φάσης του προγράμματος LEADER από την Αναπτυξιακή εταιρεία Σερρών .

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης, με απόφασή του  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 3-8-2016 ανακοίνωσε τα αποτελέσματα αξιολόγησης των φακέλων.

Η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε.  είναι μεταξύ των φορέων που πληρούν το σύνολο των κριτηρίων επιλεξιμότητας της α’ φάσης και αποτελεί πλέον επιλέξιμο φορέα για την υποβολή του φακέλου β’, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως η ΑΝΕΣΕΡ είναι πανέτοιμη για την υλοποίηση της β’ φάσης του προγράμματος , με στόχο να έρθει στο νομό μας ένα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε πως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση της τάξεως του 45%-65% , με το κόστος ανά ενέργεια να φτάνει τις 300.000-600.000 ευρώ ανάλογα με την επένδυση και αναφέρθηκε ενδεικτικά στις δράσεις που μπορεί να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα LEADER οι οποίες είναι :

Οι Δράσεις του LEADER

  • -Δημιουργία – επέκταση – εκσυγχρονισμός μικρών βιοτεχνιών – οικοτεχνιών , μονάδων μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών, κτηνοτροφικών και δασοκομικών προϊόντων

  • -Δημιουργία επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής και παροχής υπηρεσιών

  • -Ίδρυση – επέκταση-εκσυγχρονισμός ξενοδοχείων και υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου

  • -Δημιουργία χώρων εστίασης και αναψυχής

  • -Ενίσχυση καινοτόμων επιχειρήσεων

  • -Βελτιώσεις , αποκαταστάσεις κα αναβαθμίσεις δημοσίων κτηρίων για κοινωφελείς σκοπούς

  • -Έργα υποδομών ή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού

  • -Ενέργειες συνεργασίας και δικτύωσης .

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά ή να ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Απευθύνουμε κάλεσμα προς τους ενδιαφερόμενους , δεσμευόμενοι πως θα υπάρχει η ανάλογη τεχνική υποστήριξη από την ΑΝΕΣΕΡ, ώστε να πετύχουμε την μέγιστη απορροφητικότητα από το πρόγραμμα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μωυσιάδης.

Επιπλέον ο κ. Μωυσιάδης τόνισε πως για την διαμόρφωση της στρατηγικής και του περιεχομένου του τοπικού προγράμματος, μέλη της διοίκησης της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. καθώς επίσης και στελέχη της, περιοδεύουν σε όλο το νομό προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμβολή του τοπικού πληθυσμού και των φορέων στην διαμόρφωση της στρατηγικής και του περιεχομένου του τοπικού προγράμματος.

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ ΑΕ ΟΤΑ, του Επιμελητηρίου, των  ΟΤΑ και λοιπών φορέων της περιοχής.

5/9/2016 19:30 Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Βισαλτίας, στο Δημοτικό Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Δημητρητσίου
5/9/2016 20:30 Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά, στην Αίθουσα «ΟΡΦΕΑΣ» της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Σκοπού
6/9/2016 19:30 Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Σιντικής, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ. Πορροϊων
7/9/2016 20:00 Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Σερρών, στην Αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ» του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών
8/9/2016 19:30 Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Βισαλτίας, στην Αίθουσα του τέως Δημαρχείου της Τοπικής Κοινότητας Μαυροθάλασσας
8/9/2016 20:00 Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Αμφίπολης, στην Αίθουσα του κινηματογράφου  “ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ” της Δημοτικής Κοινότητας Ροδολίβους
9/9/2016 20:30 Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Βισαλτίας, στην Αίθουσα του Δημαρχείου της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας
12/9/2016 20:00 Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά, στο κτίριο του Σχολαρχείου της Τοπικής Εμμανουήλ Παππά

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του ΕΒΕΣ, με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρηματικότητας μέσω του προγράμματος LEADER CLLD.