Εχασε την μάχη με την επάρατο η αντιδήμαρχος Σερρών Ραχήλ Αποστολίδου

Ραχήλ_Αποστολίδου«Έφυγε» σήμερα Τετάρτη 8/5/2013, από την ζωή, η Αντιδήμαρχος «ΠΡΑΣΙΝΟΥ» του Δήμου Σερρών Ραχήλ Αποστολίδου, μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατο νόσο. Η Ραχήλ Αποστολίδου ήταν Πολιτικός Μηχανικός και δούλευε στην Εφορία Σερρών (πρώην Β’) από το 1983 στην θέση της υποδιευθύντριας φορολογίας. Ειχε κατέβει υποψήφια στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ»(ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ) και εκλέχτηκε πρώτη σε ψήφους στην Δημοτική ενότητα Λευκώνα με 786 ψήφους. Κατείχε το αξίωμα της αντιδημάρχου πρασίνου του Δήμου Σερρών από τις αρχές του έτους. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9/5 ωρα 10.00π.μ. στον Λευκώνα Σερρών. Οι συνάδελφοι της στο δημοτικό συμβούλιο και στην δουλειά της, με εμφανή την θλίψη εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια. Κατά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, εξέδωθηκε ψήφισμα με τις τιμές που θα αποδοθούν στο πρόσωπό της.

 “Ψήφισμα για τον Θάνατο της εν ενεργεία  Αντιδημάρχου Πρασίνου και κατά τόπους Αντιδημάρχου για τις Δημοτικές Ενότητες Λευκώνα, Ορεινής και Άνω Βροντούς   Ραχήλ Αποστολίδου.”

« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα στις 8/5/2013 παρουσία του Δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη αφού συζήτησε το θέμα της σημερινής Συνεδρίασης που προέκυψε μετά τον θάνατο της Αντιδημάρχου Πρασίνου και κατά τόπους Αντιδημάρχου για τις Δημοτικές Ενότητες Λευκώνα, Ορεινής και Άνω Βροντούς   Ραχήλ Αποστολίδου.
 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
ΟΜΟΦΩΝΑ
 
Την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο :
1. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο της Αντιδημάρχου Πρασίνου Ραχήλ Αποστολίδου.
2. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Σερρών σήμερα (8/5/2013) και αύριο (9/5/2013), ημέρα της κηδείας της, ενώ οι Υπηρεσίες του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου, να διακόψουν την εργασία τους την 12η  μεσημβρινή της 9/5/2013.
3. Να κατατεθούν  στεφάνια στην σωρό της εκλιπούσης, ένα εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και ένα  εκ μέρους των Τοπικών Συμβουλίων των Δημοτικών Ενοτήτων Λευκώνα, Ορεινής και Άνω Βροντούς.
4. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην Εξόδιο Ακολουθία και να εκφρασθούν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο .
5. Να συνοδεύσει την νεκρώσιμο ακολουθία η Φιλαρμονική του Δήμου Σερρών.
6. Να παραχωρηθεί, τιμής ένεκεν, δωρεάν τάφος στο Κοιμητήριο της Δημοτικής Ενότητας Λευκώνα.
7. Εγκρίνει την διάθεση ποσού 100,00 € σε βάρος του ΚΑ 00-6124 «Έξοδα κηδείας Δημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων» του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2013.
8. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη της, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών.
9. Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα κατά την Εξόδιο Ακολουθία και να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον Τοπικό Τύπο .
Αιωνία της η μνήμη.»