Έχει το παιδί μου υποσπαδία; Τα αναγνωριστικά σημάδια

Έχει το παιδί μου υποσπαδία; Τα αναγνωριστικά σημάδια

 

Ο υποσπαδίας είναι μία εκ γενετής ανωμαλία στο ουρογεννητικό σύστημα των αρσενικών βρεφών και επηρεάζει την ικανότητα ούρησης και τη γενικότερη ομαλή λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Είναι εύκολα εντοπίσιμος από τον πρώτο κιόλας μήνα του μωρού, ωστόσο η αντιμετώπιση του δεν πρέπει να γίνει πριν συμπληρώσει ένα χρόνο.

Τι ακριβώς είναι όμως ο υποσπαδίας, πώς μπορείτε να γνωρίζετε αν επηρεάζει το παιδί σας και σε ποιο βαθμό και κυρίως πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά χωρίς να δημιουργήσει μόνιμες βλάβες στο μωρό; Ο εξειδικευμένος παιδίατρος πλαστικός χειρουργός Αχμέντ Χαντίντι απαντάει στις ερωτήσεις των μαμάδων:

Τι ακριβώς είναι αυτή η πάθηση;

Ουσιαστικά ο υποσπαδίας αφορά την ατελή δημιουργία της ουρήθρας, ή την εμφάνιση της σε άλλα σημεία του πέους, όπως από την κάτω μεριά της βαλάνου ή ακόμη και στο όσχεο. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ένα τέτοιο φαινόμενο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην ούρηση για το παιδί.

Πώς μπορώ να καταλάβω ότι το έχει το μωρό μου;

Ο υποσπαδίας είναι εύκολο να εντοπιστεί με γυμνό μάτι, καθώς πρόκειται για την παντελή απουσία ουρήθρας ή την ουρήθρα σε λάθος σημεία στο πέος του μωρού. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να εμφανίζεται ακόμα και στο όσχεο. Αν λοιπόν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ανωμαλία κατά την ούρηση, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν εξειδικευμένο παιδίατρο.

Γίνεται να θεραπευτεί χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα;

Ένας εξειδικευμένος παιδίατρος πλαστικός χειρουργός με εμπειρία, γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει ακόμα και τις πιο περίπλοκες περιπτώσεις υποσπαδία χωρίς να δημιουργηθεί μετέπειτα πρόβλημα στο μωρό. Καλό είναι ωστόσο η επέμβαση να γίνεται κοντά στα πρώτα του γενέθλια, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του ουρογεννητικού του συστήματος πριν παρέμβει ο γιατρός.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του χειρουργού Αχμέντ Χαντίντι και μάθετε περισσότερα για τις διάφορες περιπτώσεις υποσπαδία και τις μεθόδους αποτελεσματικής αντιμετώπισης του.