Εγγραφές και εκδηλώσεις στο Σύλλογο Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος»

Εγγραφές και εκδηλώσεις στο Σύλλογο Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος»

Με δύο εκδηλώσεις τον Αύγουστο και δύο το Σεπτέμβριο ξεκίνησε η χορευτική περίοδος 2015/2016 για το Σύλλογο Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος», ενώ παράλληλα ξεκίνησαν από την αρχή του μήνα οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών καθημερινά 19:00 με 21:00 στο παραδοσιακής μορφής κτίριο του Συλλόγου επί της οδού Γ.Καραϊσκάκη 2, παραπλεύρως του 5ου Γυμνασίου.

Οι πρόβες γίνονται στην αίθουσα χορού που διαθέτει άνετο μεγάλο χώρο, ειδικό παρκέ, βιντεοπροβολέα και επιπλέον χώρο για τους γονείς σε αίθουσα αναμονής με τζάκι και παραδοσιακό βλάχικο οντά. Φέτος, θα λειτουργήσουν τμήματα παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπου η μάθηση γίνεται κυρίως μέσω και μουσικοκινητικών παιχνιδιών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο Σύλλογο λειτουργούν τμήματα μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ενηλίκων προχωρημένων και αρχαρίων. Σε όλα τα χορευτικά τμήματα πλην της Βλάχικης παράδοσης διδάσκονται χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Οι χορευτές όλων των τμημάτων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε χορευτικές παραστάσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πέρυσι, εκπρόσωποι του Συλλόγου βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για την 6η Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας, ενώ σημαντικές παραστάσεις έγιναν στο Ηρώδειο, στο Ζάππειο και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Φέτος, η αυλαία των εκδηλώσεων για το Σύλλογο των Βλάχων άνοιξε στις 17 Αυγούστου με τα μικρά χορευτικά τμήμα να συμμετέχουν στο παιδικό βλάχικο φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Βλάχων Ηράκλειας στην κεντρική πλατεία, ενώ την Παρασκευή, 28 Αυγούστου, το τμήμα εμφανίσεων έδωσε παράσταση στο Σκεπαστό της Θεσσαλονίκης. Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, το ίδιο χορευτικό συμμετείχε στην 13η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση που διοργάνωσε η Κ.Ε.Δ.Η.Σερρών σε συνεργασία με τους Συλλόγους της πόλης μας. Στα πλαίσια αυτής της Συνάντησης ο Σύλλογος των Βλάχων φιλοξένησε τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου του Δήμου Βέροιας.

Οι παραστάσεις του Συλλόγου θα συνεχιστούν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών και στο Παναθηναϊκό Στάδιο αντίστοιχα, στα πλαίσια πάντοτε του 31ου Πανελληνίου Ανταμώματος των Βλάχων που είναι αφιερωμένο στα 150 χρόνια από το θάνατο του Εθνικού Ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα. Γενικότερα, η φετινή χορευτική περίοδος προβλέπεται πλούσια σε πολιτιστικά δρώμενα για τον Σύλλογο, καθώς κλείνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του (1976 – 2016).

Πληροφορίες για τις εγγραφές στα τηλέφωνα : 2321023045 (γραφεία Συλλόγου), 6972613218 (Τσίκος Γεώργιος, πρόεδρος ΔΣ) & στην ιστοσελίδα : www.vlahoiserron.gr