Εγκαίνια στη νέα στέγη της ΔΕΥΑ Σερρών

«Η πόλη και η ΔΕΥΑΣ απέκτησε ένα στολίδι μέσα στο πράσινο, σε ένα κτήριο που μαράζωνε»
«Η πόλη και η ΔΕΥΑΣ απέκτησε ένα στολίδι μέσα στο πράσινο, σε ένα κτήριο που μαράζωνε»

Την νέα στέγη της ΔΕΥΑΣ εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου, η Δημοτική αρχή του Π.Αγγελίδη. Την κορδέλα των εγκαινίων στο ανακαινισμένο κτήριο στην οδό Βενιζέλου 139, το οποίο είναι γνωστό ως ορφανοτροφείο Θηλέων, έκοψε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης,  έχοντας δίπλα τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρο Αραμπατζή.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ στην ομιλία του στο αμφιθέατρο του κτιρίου, τόνισε  ότι η ΔΕΥΑΣ απέκτησε τη στέγη που της αξίζει, ενώ συμπλήρωσε ότι η διοίκηση της επιχείρησης λειτουργεί πέρα από τις εκλογικές αναμετρήσεις και τις πολιτικές σκοπιμότητες.  «Η πόλη και η ΔΕΥΑΣ απέκτησε ένα στολίδι μέσα στο πράσινο, σε ένα κτήριο που μαράζωνε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης  ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Με χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια εγκαινιάζουμε σήμερα το πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων, τη νέα στέγη της ΔΕΥΑΣ. Ένα κτήριο, περιουσία του Νομικού Προσώπου (ΟΠΑΚΠΑ) του Δήμου το οποίο στην κυριολεξία κατέρρεε, σήμερα λάμπει, ακτινοβολεί, έχει μετατραπεί σε κόσμημα για την πόλη. Σήμερα παραδίδουμε στους δημότες μας το ποιο σύγχρονο κτήριο της πόλης σε ένα θαλερό περιβάλλον. Ήταν μία σωστή απόφαση. Τολμήσαμε,  προχωρήσαμε  και δικαιωθήκαμε. Η ανακαίνιση  του κτηρίου χρηματοδοτήθηκε με 1.000.000 Ευρώ από το “Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠ.Π.Ε.Ρ.Α.Α) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.ΠΕ.Κ.Α). Υπογραμμίζω ότι το δάνειο του 1 εκατομμυρίου Ευρώ που έλαβε η ΔΕΥΑΣ για την ανακαίνιση του κτηρίου επιστρέφεται ολόκληρο στην Τράπεζα».

 Ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠ.Π.Ε.Ρ.Α.Α. Νίκο Μαμαλούγκα ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «συνέδραμε καταλυτικά στην έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης της ανακαίνισης του παλιού Ορφανοτροφείου που υποβάλλαμε, με το ποσό του 1.124,287,46 με ΦΠΑ. Στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση των χώρων του κτηρίου».

Και κατέληξε τονίζοντας ό,τι:  «Πέρα από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΣ και το χημείο της, μελλοντικά και το τμήμα άρδευσης θα λειτουργήσει στο κτήριο αυτό, άλλα ενδεχομένως και κάποια άλλη υπηρεσία του Δήμου».

(σ.σ. Να σημειώσουμε ότι στον σχεδιασμό ήταν αρχικά να μεταφερθεί στο κτήριο και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, όμως η περιφέρεια αποκεντρωμένης διοίκησης δεν επέτρεψε την… μετακίνηση)

Την τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ι. Μωυσιάδης, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αλ. Παπαδόπουλος,  ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ι. Βασιλειάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθ.ΜασλαρινόςΑθ. Μπασδάνης,  Ελ. Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρ. Μέγκλας, ο πρώην δήμαρχος Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας,  ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Στ. Φωτιάδης.