Εγκαίνια της γέφυρας Στρυμονικού 65 χρόνια… μετά!

Εγκαίνια της γέφυρας Στρυμονικού 65 χρόνια… μετά!

Επι δεκαετίες ο χείμαρρος χώριζε ένα χωριό στα δύο, δημιουργώντας παράλληλα κινδύνους για τους κατοίκους όταν αυτός φούσκωνε από τα νερά, καθώς καθιστούσε την επικοινωνία μεταξύ των κατοικων του Στρυμονικού αδύνατη.

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά» πριν 6 χρόνια όταν εκπονήθηκε η μελέτη κατασκευής της γέφυρας, από τότε όμως έμπλεξε στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας και χρειάστηκε να περάσουν 6 χρόνια για να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να υλοποιηθεί η κατασκευή της σε διάστημα 6 μηνών.

Την γέφυρα του Στρυμονικού εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (11/7), παρουσία του δημάρχου Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, της Δημάρχου Βισαλτίας Αγνής Δουβίτσα, του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, του Αντιπεριφερειάρχη, των δημάρχων του νομού, του πρώην υπουργού Γιάννη Μαγκριώτη (που η καταγωγή του είναι απο το Στρυμονικό) και πλήθος κόσμου.

Προϋπολογισμός της γέφυρας 1.100.000 ευρώ

Η γέφυρα στοιχισε 1.100.000 ευρώ και κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις : Πρώτα κατασκευάστηκαν δύο ακροβάθρα και 2 μεσοβάθα και διευθέτηση του χειμάρρου με σαρζανέτ, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ και στη συνέχεια κατασκευάστηκε το κατάστρωμα της γέφυρας και οι προσβάσεις σε αυτή, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, για την οποία η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί στις 16 Μαρτίου 2018 και προβλεπόταν να ολοκληρωθεί στα τέλη του Οκτώβρη.

πηγη: ΕΡΤ Σερρών

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως σήμερα γίνονται πολλά και σημαντικά έργα στην Κεντρική Μακεδονία . Έργα υποδομής που θα βελτιώσουν την αναπτυξιακή δυνατότητα της Περιφέρειας και την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό το έργο θα το συνεχίσουμε τους επόμενους μήνες  και,  τα επόμενα χρόνια με την εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας και είμαστε βέβαιοι ότι όταν κλείσει αυτός ο κύκλος θα παραδώσουμε μια Περιφέρεια πιο ισχυρή , πιο δυνατή πιο ανθρώπινη.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν, τον δήμαρχο Ηράκλειας, τους αντιδημάρχους, τους εργαζόμενους που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό,  στο να ολοκληρωθεί η γέφυρα , παρά την γραφειοκρατία και ξεπερνώντας τα εμπόδια που η ίδια η πολιτεία έβαζε αυτά τα χρόνια.

Έργο πνοής που ενώνει το χωριό χαρακτήρισε την γέφυρα ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης και ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση του έργου. Ευχαρίστησε τους κατοίκους του Στρυμονικού που τον εμπιστεύτηκαν και τον στήριξαν και σήμερα απολαμβάνουν αυτό το μεγάλο έργο, ευχαριστίες απεύθυνε και προς τον Περιφερειάρχη.

Εγκαίνια της αντίστοιχης γέφυρας που ένωνε το χωριό το 1953!!!

Συγκινημένος ο Γιάννης Μαγκριώτης

Συγκινημένος για την γέφυρα δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης , σημειώνοντας πως είναι ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο καθώς ξύπνησαν και παλιές αναμνήσεις καθώς βίωσε το πρόβλημα αυτό του χωριού από τα παιδικά του χρόνια. Όπως είπε το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ταμείο Οδοποιίας , όταν ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, δυστυχώς όμως οι πολλές εναλλαγές κυβερνήσεων, οι πτωχεύσεις εργολαβικών εταιριών και τα λάθη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ήταν ο κύριος του έργου, στην οποία είχαν σταλεί τα χρήματα , οδήγησαν στην καθυστέρηση  υλοποίησης του έργου. «Νοιώθω ανακουφισμένος που ολοκληρώθηκε η γέφυρα και παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία» είπε ο κ. Μαγκριωτης.