Εγκαίνια του αεροδρομίου Σερρών «Εμμ.Παπάς» & πτήση… «εθισμού» της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά (φωτορεπορτάζ)

Εγκαίνια του αεροδρομίου Σερρών «Εμμ.Παπάς» & πτήση… «εθισμού» της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά (φωτορεπορτάζ)

Το απόγευμα του Σαββάτου (17/6) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αεροδρομίου Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς», από την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Έπειτα από την αδειοδότησή του και την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου Σερρών, (το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί μικρά αεροσκάφη), ανοίγονται νέοι δρόμοι για τον τουρισμό, αλλά και τον αεραθλητισμό για τις Σέρρες.

Επίμονες προσπάθειες της Αερολέσχης Σερρών

Το αεροδρόμιο λειτούργησε μετά από τις επίμονες προσπάθειες των μελών της  Αερολέσχης Σερρών (η οποία έχει και τη διαχείρισή του)που με πρωτεργάτες τον Πρόεδρο κ. Γ.Βασιλείου και το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Μαδεμλή κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να κάνουν το όνειρο των μελών της λέσχης πραγματικότητα.

Ενθουσιασμένη η ΥΜΑΘ

Η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε ενθουσιασμένη από τον χώρο και τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, ομολογώντας πως η μόνη της επαφή με τα αεροπλάνα ήταν οι πτήσεις Θεσσαλονίκη-Αθήνα με αεροσκάφη της… “γραμμής” για την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων. Υποσχέθηκε να βοηθήσει όπως μπορεί για τη λειτουργία του αεροδρομίου, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στην προτροπή του Προέδρου και «τόλμησε» να κάνει μια πτήση «εθισμού» πάνω από την πόλη των Σερρών με πιλότο τον Γραμματέα της αερολέσχης Γιάννη Μαδεμλή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αρωγός ο Δήμος Εμμανουήλ Παπά

Το αεροδρόμιο ανήκει διοικητικά στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά και ο Δήμαρχος Δημήτρης Νότας στο σύντομο λόγο του υποσχέθηκε κι αυτός με τη σειρά του, πως θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Αερολέσχης Σερρών για την λειτουργία και επέκταση του αεροδρομίου.

Συγκίνηση για το κιόσκι του Βαγγέλη

Ιδιαίτερη στιγμή, για τους ανθρώπους της Αερολέσχης Σερρών η ονοματοδοσία στο κιόσκι του αεροδρομίου προς τιμή του μέλους της αερολέσχης Βαγγέλη Κυράδη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή (πριν ένα μήνα) χτυπημένος από την επάρατο. Ο Βαγγέλης ήταν ο πρώτος Έλληνας με αναπηρία που απέκτησε άδεια χειριστή υπερελαφρών αεροσκαφών.

Τίμησαν με την παρουσία τους

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας, ο δημοτικός σύμβουλός και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερρών Στεφανος Φωτιάδης και πολλοί απλοί πολίτες.

Εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις

Οι θεατές απόλαυσαν αεροπορικές επιδείξεις από τα μέλη τςη αερολέσχης, με διάφορα πτητικά μέσα, ενώ συμμετείχαν και πιλότοι με τα αεροσκάφη τους  από άλλες αερολέσχες της χώρας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους Πανελλήνιους αγώνες που θα διεξαχθούν στο αεροδρόμιο Σερρών αύριο Κυριακή 10.00π.μ. με 2.00μ.μ

Advertisements