Εγκαινιάζεται την Κυριακή 23/2 το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου θήλεων που θα στεγάζεται η ΔΕΥΑΣ

 

Ένα κτίριο που κατέρρεε, τόνισε ο Δήμαρχος, μετατράπηκε σε κτίριο «κόσμημα» της πόλης, ενώ η ΔΕΥΑΣ απαλλάχτηκε από ενοίκια 45.000 ευρώ το χρόνο
Ένα κτίριο που κατέρρεε, τόνισε ο Δήμαρχος, μετατράπηκε σε κτίριο «κόσμημα» της πόλης, ενώ η ΔΕΥΑΣ απαλλάχτηκε από ενοίκια 45.000 ευρώ το χρόνο

Στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του πρώην ορφανοτροφείου θηλέων, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014και ώρα 11 το πρωί, καλεί τους Σερραίους πολίτες, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα σερραϊκά Μ.Μ.Ε., τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ κ. Αραμπατζή Θεόδωρου.
Ένα κτίριο που κατέρρεε, τόνισε ο Δήμαρχος, μετατράπηκε σε κτίριο «κόσμημα» της πόλης, ενώ η ΔΕΥΑΣ απαλλάχτηκε από ενοίκια 45.000 ευρώ το χρόνο.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης τύπου του Δημάρχου έχει ως εξής: 
“Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του κτιρίου του πρώην ορφανοτροφείου θηλέων.  Ένα κτίριο που κατέρρεε, περιουσία του Δήμου Σερρών, μετατράπηκε σε κτίριο «κόσμημα» της πόλης, ενώ η ΔΕΥΑΣ απαλλάχτηκε από ενοίκια ύψους 45.000 ευρώ το χρόνο.
Όπως είναι γνωστό η ανακαίνιση χρηματοδοτείται με 1.000.000 ευρώ από το «Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος ανάπτυξη» (Ε.Π.Π.Ε.Ρ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής (Υ.ΠΕ.Κ.Α.). Υπογραμμίζω ότι το δάνειο του 1εκ.€ που έλαβε η ΔΕΥΑΣ  για τον ίδιο σκοπό, επιστρέφεται ολόκληρο στην τράπεζα. Υπενθυμίζουμε επίσης οτι η ΔΕΥΑΣ έχει καταθέσει πρόταση προϋπολογισμού 800.000 ευρώ στο πρόγραμμα «INTEREG III EΛΛΑΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ»  για την ανακαίνιση μέρους του κτιρίου όπου θα οργανωθεί το χημείο της ΔΕΥΑΣ αλλά και για την αγορά δύο οχημάτων μεταφοράς του προσωπικού και των δειγμάτων. 
Το ανακαινισμένο αυτό κτίριο εγκαινιάζεται , την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11 το πρωί.
Καλούμε τους Σερραίους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την τελετή των εγκαινίων και παράλληλα να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους του ανακαινισμένου κτιρίου.