Εγκλωβίστηκαν για λίγες ώρες στα Λουτρά Σιδηροκάστρου εξαιτίας της χιονόπτωσης

Σέρρες-Προμαχώνας-χιονοθύελα
Σέρρες-Προμαχώνας-χιονοθύελα

Στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί της Κυριακής οι βόρειες περιοχές του ν.Σερρών και ειδικά ο Δήμος Σιντικής.

Επισκέπτες των λουτρών Σιδηροκάστρου, λίγο έξω από το Σιδηρόκαστρο, επί της εθνικής οδού Σερρών – Προμαχώνα, εγκλωβίστηκαν μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε την περιοχή.
Από το μεσημέρι και μετά ο δρόμος έχει ανοίξει, αλλά η μετακίνηση γίνεται με αργούς ρυθμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Διασταύρωση Χαρωπό-ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
Διασταύρωση Χαρωπό-ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

Η Τροχαία Σερρών ακινητοποιεί νταλίκες που βρίσκονται επί της εθνικής οδού Σερρών Προμαχώνα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες λόγω του παγετού που επικρατεί στο οδόστρωμα στην περιοχή και της συνεχούς χιονόπτωσης.

Παράλληλα, προβλήματα αντιμετωπίζουν τα οδικά δίκτυα Σερρών – Χιονοδρομικού Κέντρου Λαϊλιά και Βροντούς, όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για την μετακίνηση των οχημάτων, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα ψύχους και χιονόπτωσης ειδικά στον δρόμο προς τον Σοχό  αντιμετωπίζουν και περιοχές του δήμου Βισαλτίας.

Αντίθετα στην πόλη των Σερρών αν και το πρωί έριχνε χιονόνερο, στη συνέχεια έγινε ψιλόβροχο με την θερμοκρασία μέσα στην πόλη να φτάνει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ της Κυριακής χιόνιζε καί μέσα στην πόλη, όμως το ξημέρωμα της Δευτέρας (27/1), οι δρόμοι μέσα στην πόλη ήταν καθαροί και το χιόνι υπήρχε μόνο πάνω στ’αυτοκίνητα και στις στέγες των κτιρίων.

Κλειστά θα μείνουν, κατόπιν σχετικής απόφασης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Σερρών, τα δημοτικά σχολεία σε Χαρωπό, Πετρίτσι, Άγγιστρο και Αχλαδοχώρι, καθώς και τα γυμνάσια και λύκεια σε Πετρίτσι και Αχλαδοχώρι, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε τον δήμο Σιντικής τις τελευταίες ώρες.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στις Σέρρες Γιώργος Καραγιαννίδης, εκτός των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά, προβλήματα λόγω του χιονιά αντιμετωπίζει και το επαρχιακό δίκτυο, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών να βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών- Λαϊλιά και Βροντούς και στις ορεινές περιοχές του δήμου Βισαλτίας.

Αλάτι ρίχνουν σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους που έχουν πληγεί από το ξαφνικό “κύμα” βαρυχειμωνιάς και οι κατά τόπους δήμοι

(σ.σ. φωτορεπορτάζ του επιχειρηματία και Προέδρου του ΟΕΒΕΣ Σωτήρη Κοτσαμπά ο οποίος περίμενε μαζί με άλλους οδηγούς περισσότερο από μια ώρα να έρθει ειδικό αυτοκίνητο για επίστρωση του οδοστρώματος με αλάτι ώστε να απεγκλωβιστούν)

One Response to "Εγκλωβίστηκαν για λίγες ώρες στα Λουτρά Σιδηροκάστρου εξαιτίας της χιονόπτωσης"

  1. monoko   27 Ιανουαρίου 2014 at 01:56

    Περίμενε μία ολόκληρη ώρα κοτζάμ πρόεδρος.
    Μα που είναι το κράτος να έχει αποχιονιστικά παντού για να πληρώνονται όλο το χειμώνα για τη 1 μέρα που χιονίζει;