Η Εγνατία οδός πρόθυμη να ολοκληρώσει τον άξονα Δράμα-Σέρρες-Αμφίπολη

Η Εγνατία οδός πρόθυμη να ολοκληρώσει τον άξονα Δράμα-Σέρρες-Αμφίπολη

“Στο 95% έχει μελετηθεί το κεντρικό τμήμα, μήκους 39 χιλιομέτρων, του οδικού άξονα Δράμας – Σερρών – Αμφίπολης, συνολικού μήκους 60 χιλιόμετρων και εντός των επόμενων δύο – τριών μηνών θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία”, επισήμανε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης, σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή (2/3) όπου το κεντρικό θέμα ήταν η σύνδεση του Λιμανιού Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ.

Μελετητικά ανώριμα τα δύο άκρα της σύνδεσης

Σε ό,τι αφορά το νότιο τμήμα του οδικού, μήκους 10 χιλιομέτρων, ο κ. Αντωνούδης επισήμανε ότι «είναι μελετητικά ανώριμο», ενώ για το βόρειο τμήμα, που επίσης αφορά άλλα 10 χιλιόμετρα, σημείωσε «ότι εντός του 2018 θα είναι έτοιμη η σχετική μελέτη».

Θα αναλάβει τις μελέτες η Εγνατία οδός ΑΕ

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, η Εγνατία Οδός ΑΕ έχει αναλάβει να μελετήσει τα τμήματα του οδικού άξονα σε βορρά και νότο, ενώ το νότιο τμήμα, επειδή καταλήγει στην Αμφίπολη και για να μην υπάρξει πρόβλημα με τις αρχαιότητες, θα βελτιωθεί πάνω στην υφιστάμενη χάραξη.

Σύσκεψη στην Δράμα για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Δράμα-Σέρρες-Αμφίπολη

Υπογραμμίζεται, ότι μεθαύριο Κυριακή 4 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ αι στελέχη της εταιρείας θα βρίσκονται στην Δράμα, προκειμένου να παρευρεθούν σε διευρυμένη σύσκεψη εκπροσώπων τοπικών φορέων, με αντικείμενο την αναβάθμιση του οδικού άξονα Δράμας – Σερρών – Αμφίπολης.
Την εκδήλωση (θα συμμετέχει και εκπρόσωπος από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών) διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή της «Συνεργασίας Επιχειρηματικών, Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων για την Προώθηση Αναπτυξιακών Θεμάτων για τη Δράμα».