Είχαν βάλει στόχο κι έκλεβαν ηλικιωμένους στη περιοχή της Βισαλτίας

ηλικιωμένοςΣυνελήφθησαν την Δευτέρα (11.11.2013) το απόγευμα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας, τέσσερις ημεδαποί, τρεις γυναίκες 24, 49 και 66 ετών και ένας άνδρας 31 ετών, για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, στην Αγία Παρασκευή Σερρών, αρχικά οι προαναφερόμενοι το πρωί της Δευτέρας ενεργώντας από κοινού με την μέθοδο της απασχόλησης αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα από μία 59χρονη, πλην όμως στην αντίδρασή της τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια, με τον ίδιο τρόπο, αφαίρεσαν από μία 75χρονη δύο δακτυλίδια και ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ.

Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Στην κατοχή της 49χρονης συλληφθείσας βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι με την μέθοδο της απασχόλησης:

  • το πρωί της 28.07.2013 στα Θερμά Σερρών, η 49χρονη αφαίρεσε από έναν 80χρονο ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ.
  • το πρωί της 31.10.2013 στα Νέα Κερδύλλια Σερρών, η 24χρονη αποπειράθηκε να αφαιρέσει από το λαιμό μίας 83χρονης μία χρυσή αλυσίδα, πλην όμως στην αντίδρασή της τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.