Ειρηνική διαμαρτυρία στο Διοικητήριο από φοιτητές και μέλη του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ

Ειρηνική διαμαρτυρία στο Διοικητήριο από φοιτητές και μέλη του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ

Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του πρώην ΥΜΑΘ, πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί, μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) και φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.).

Οι διαδηλωτές έκλεισαν συμβολικά την κεντρική πύλη του κτιρίου, ωστόσο επέτρεψαν την είσοδο των υπαλλήλων. Παράλληλα, ανήρτησαν πανό στο κτίριο του ΥΜΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στην Παιδεία, ενώ φώναξαν συνθήματα για την ανεργία, τον κατώτατο μισθό, τις ιδιωτικοποιήσεις, ζητώντας την κατάργηση των νόμων για τις περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, τη μείωση στις συντάξεις, την αύξηση των φόρων, τους πλειστηριασμούς.

Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

ΥΜΑΘ-λαταληψη-ΠΑΜΕ-ΜΑΣ-20151105_095111Εκπρόσωποι των διαδηλωτών συναντήθηκαν με τον κ. Νίκο Κουφοτόλη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κας. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, καταθέτοντας τα αιτήματά τους. Δεσμεύτηκαν να αποχωρήσουν απο το κτίριο στις 11.00π.μ.

Advertisements