Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των προσφύγων που διαβιούν στη Δομή Φιλοξενίας των Σερρών

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των προσφύγων που διαβιούν στη Δομή Φιλοξενίας των Σερρών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (13/10), οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή και την ποιότητα του φαγητού που τους προσφέρεται από εταιρεία κέτεριγκ.

Κρατώντας πανό στα αγγλικά με τις διαμαρτυρίες τους, βγήκαν από τον καταυλισμό και συγκεντρώθηκαν στην άκρη της διασταύρωσης της περιφερειακής οδού με τη οδό Σερρών-Νιγρίτας, χωρίς να παρεμποδίζουν τη κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εκπρόσωποί τους κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους αναφέρθηκαν στις άσχημες συνθήκες διαβίωσης, προσκαλώντας τους να μπουν μέσα στην Δομή για να δουν πως ζουν και εξέφρασαν τα παράπονά τους για την σίτιση.

prosfyges-diamartyria-2016-10-16_0904045

Οσο οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές οι μετανάστες υπέμειναν τη διαβίωση στις σκηνές, με τα πρώτα κρύα όμως, οι συνθήκες διαβίωσης άρχισε να είναι δύσκολη, πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά. Αναλογιζόμενοι και τον χειμώνα που έρχεται οι πρόσφυγες αποφάσισαν να κινητοποιηθούν, καθώς πληθαίνουν τα φαινόμενα εμφάνισης κρυολογημάτων στα μικρά παιδιά.

Αίτημά τους είναι να μεταφερθούν στους οικίσκους –κοντέινερ, που έχουν ήδη τοποθετηθεί από το στρατό, δίπλα στον καταυλισμό με τις σκηνές. Ευχαρίστησαν δε την σερραϊκή κοινωνία για την στήριξη που τους προσφέρει είτε με τρόφιμα, είτε με ρούχα.

prosfyges-diamartyria-2016-10-16_0909445

Στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ φιλοξενούνται από τις 4/8 περί τους 550 πρόσφυγες από το Βόρειο Ιρακ της φυλής Γεζίντι, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι.

Το χώρο διαχειρίζεται ΜΚΟ και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο στρατός, προχώρησαν σε παρεμβάσεις τοποθετώντας 20 χημικές τουαλέτες και σκηνές στον αύλειο χώρο ενώ υπάρχουν στα κτίρια μπάνια, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Στο χώρο άρχισαν να τοποθετούνται και κοντέινερ ώστε να αντικαταστήσουν τις σκηνές.

Δείτε το βίντεο από το TV-Επιλογές:

https://youtu.be/sMgrGZwJ8sw