Έκαναν τους πλανόδιους πωλητές και έκλεβαν ηλικιωμένους σε χωριά των Σερρών

Έκαναν τους πλανόδιους πωλητές και έκλεβαν ηλικιωμένους σε χωριά των Σερρών

Η συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης και του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, οδήγησε στην εξιχνίαση 2 διαφορετικών περιπτώσεων κλοπής χρηματικών ποσών από 2 ηλικιωμένους σε περιοχές των Σερρών. Για τις υποθέσεις, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί ηλικίας 34 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Δευτέρα (09-11-2015) το πρωί ο 34χρονος μαζί με άγνωστο συνεργό του, πήγαν στο σπίτι 78χρονης ημεδαπής σε χωριό των Σερρών, προσποιούμενοι τους πλανόδιους πωλητές και με την μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και να διαφύγουν με όχημα που είχαν σταθμεύσει πλησίον της οικίας.
Στην δεύτερη περίπτωση την Κυριακή (08-11-2015) το μεσημέρι ο 36χρονος πήγε στο σπίτι 89χρονου ημεδαπού σε άλλο χωριό των Σερρών και χρησιμοποιώντας ακριβώς την παραπάνω μεθοδολογία, κατάφερε να αφαιρέσει από το εσωτερικό του σπιτιού το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και διάφορα έγγραφα και να διαφύγει με όχημα που είχε σταθμεύσει σε κοντινό σημείο.
Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενοι έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και κατά το παρελθόν για τα ίδια αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών .