Εκδήλωση στις Σέρρες για να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

Εκδήλωση στις Σέρρες για να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

σφαγη-γαζα_2014_600_400Οι Τοπικές Γραμματείες Σερρών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ (αγρότες), της ΠΑΣΕΒΕ (επαγγελματοβιοτέχνες), του ΜΑΣ (σπουδαστές) και του Συλλόγου Γυναικών (ΟΓΕ) διοργανώνουν την Πέμπτη 31/7/2014 στις 7:30΄ μμ στην Πλατεία Ελευθερίας πικετοφορία για να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, αμάχων και μικρών παιδιών, από το στρατό του Ισραήλ.

Τη φρίκη του πολέμου αποκαλύπτει η έρευνα που ξεκίνησαν τα σωστικά συνεργεία στα ερείπια της Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από τη συμφωνία Χαμάς-Ισραήλ για 12ωρη εκεχειρία, για ανθρωπιστικούς λόγους. 

Οι διασώστες ανασύρουν συνεχώς σορούς θυμάτων, με τις παλαιστινιακές αρχές να δηλώνουν ότι οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000, ενώ 39 νεκρούς στρατιώτες μετρά το Ισραήλ. Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν λίγες ώρες πριν την κήρυξη της εκεχειρίας.

Από το πρωί του Σαββάτου έχουν εντοπιστεί οι σοροί δεκάδων Παλαιστινίων. Δεκατρείς σοροί εντοπίστηκαν στη Σετζάγια, μια ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας, δεκατρείς στους καταυλισμούς προσφύγων Ντέιρ αλ Μπάλα και Νουσεράιτ και εννέα στη Μπέιτ Χάνουν, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Περίπου 6.000 είναι οι τραυματίες στη Γάζα, από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η επιχείρηση και οι περισσότεροι από αυτούς είναι άμαχοι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑΜΕ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ  ΜΑΖΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ.
ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΠΑΜΕΝα σταματήσουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αναβαθμίζει το σύνολο των σχέσεών της με το Ισραήλ, οικονομικές – εμπορικές, πολιτικές και στρατιωτικές.
Να τους σταματήσουμε πάνω στα συντρίμμια και το αίμα του Παλαιστινιακού λαού στήνουν τις «μπίζνες» για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Με την πολιτική των ίσων αποστάσεων εξομοιώνουν τον εγκληματία με τα θύματά του. Νομιμοποιούν τις ισραηλινές θηριωδίες, τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Καλλιεργούν το έδαφος για γενικευμένη σύγκρουση που θα ακριβοπληρώσουν με το αίμα τους οι λαοί της ευρύτερης περιοχής.
Να σημάνει λαϊκός ξεσηκωμός, τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης – συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό και στο δίκαιο αγώνα του.
Οι λαοί στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο να καταδικάσουμε τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους. Όλα αυτά μόνο η πάλη των λαών μπορεί να τα πετύχει. Μόνο η πάλη των λαών μπορεί να τους σταματήσει. Όλες οι αστικές, ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις δεσμεύονται από τα συμφέροντα της αστικής τάξης τους, και όχι από το συμφέρον των λαών τους. Καμιά εμπιστοσύνη σ’ αυτές και τις συμφωνίες τους. Η μόνη πραγματική υπερδύναμη είναι η πάλη των λαών για μια άλλη κοινωνία με τους λαούς τους στην εξουσία.
Απαιτούμε:
  • Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις, και να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
  • Να γκρεμισθεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού, και να αρθεί κάθε μορφής αποκλεισμός των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
  • Να εξασφαλιστεί η επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.